Gemeente Tilburg

Tilburg Veiligdag rondom Stadskantoor

Spektakel in teken van preventie en zelfredzaamheid

De tweede editie van de Tilburg Veiligdag vindt plaats op zondag 18 september. De 'open dag' van gemeente en de regionale veiligheidsdiensten heeft preventie en zelfredzaamheid centraal staan. Ook komt er een "innovatieplein" waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid worden gepresenteerd. Inmiddels hebben enkele tientallen organisaties zich aangemeld om deel te nemen. Het evenement vindt plaats rondom het Stadshuis en Paleisraadhuis. Twee jaar geleden stond het evenement nog op het Koningsplein, maar daar organiseert Festival Incubate die dag een activiteit voor kinderen en jongeren.

Voorlopig programma
Bezoekers kunnen veel zien en meemaken. Zoals spectaculaire demonstraties van de brandweer. De Taskforce Tilburg Veilig besteedt aandacht aan het voorkomen van fietsdiefstal, woninginbraak en heling. Ook verschillende organisaties uit het Zorg- en Veiligheidshuis zijn van de partij. De rechtbank is voor publiek geopend en speelt, in samenwerking met de UvT, hoorzittingen na. Cameratoezicht houdt open huis. Er is informatie over het herkennen van een hennepkwekerij en de gevaren ervan, De GHOR (organisatie voor geneeskundige diensten) laat zien hoe je een AED gebruikt bij hartfalen, de brandwondenstichting geeft informatie en er is een oude Porsche van de vroegere Rijkspolitie aanwezig waar de liefhebbers even in mogen plaatsnemen. Daarnaast zijn er enkele bedrijven die toelichting geven op nieuwe producten en tips rond woninginbraak.

Presentaties
Nieuw onderdeel van de Tilburg Veiligdag zijn presentaties die gehouden worden in het Paleis. Deze gaan over de OK-punten van de Stichting Meld Geweld, woonoverlast, ervaringen van een ex-inbreker samen met het A-Team, Stichting M van Meld Misdaad Anoniem en Buurtpreventie.

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.

Noot voor redacties