Politie Twente

Man bijt politieagent
Oldenzaal
Een 20-jarige man uit Oldenzaal is zondag 12 juni aangehouden omdat hij een horecaverbod overschreed. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waarbij hij een agent van Politie Twente in zijn arm beet.

Omstreeks 02.45 uur kreeg Politie Twente melding van overlast in een horecagelegenheid aan de Steenstraat. Ter plaatse bleek een 20-jarige man uit Oldenzaal, die een horecaverbod had, stennis te maken. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en wilde de horecagelegenheid niet verlaten. Hij gedroeg zich agressief naar de politieagenten. Hij probeerde één van de agenten te slaan, waarop de agenten hem tegen de grond werkten om hem in de boeien te kunnen slaan. De man bleef zich verzette en beet een agent in zijn arm. Een tweede beet kon worden afgeweerd. De man is ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. Proces-verbaal is opgemaakt. De agent heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011055273)

Huisverboden uitgereikt
Enschede
Een 34-jarige man uit Enschede heeft maandag 13 juni een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011055116)

Ook een 22-jarige man uit Almelo heeft maandag 13 juni een huisverbod opgelegd gekregen, omdat hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011055406)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl

Meerdere schuurinbraken
Politie Twente heeft meerdere meldingen ontvangen van schuurinbraken in de gemeenten Losser en Dinkelland.

Denekamp
Vrijdag 10 juni tussen 09.15 en 10.00 uur zijn uit een schuur aan de Voskampsweg twee elektrische fietsen, inclusief acculaders, weggenomen. (2011054831)

Beuningen
Aan de Foksweg is tussen woensdag 1 juni 09.00 uur en vrijdag 10 juni 13.00 uur in een schuur ingebroken. Een rode bosmaaier van het merk Honda is buitgemaakt. (2011054897)

Tussen donderdag 9 juni 24.00 uur en vrijdag 10 juni 07.00 uur is uit een schuur aan de Punthuizerweg een aanhanger, een bladblazer en een rode zitgrasmaaier van het merk Honda, type HF2417 HME, gestolen. De aanhanger werd vrijdag 10 juni omstreeks 11.00 uur teruggevonden in de Eekmanweg in Denekamp. (2011054839 / 2011054663)

Uit de Mekkelhorsterstraat is tussen donderdag 9 juni 22.00 uur en vrijdag 10 juni 07.00 uur een Landrover met aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen was geladen met tuinafval. In de Landrover lag een motorzaag, motorische heggenschaar en diverse andere tuingereedschappen. De Landrover werd omstreeks 11.00 uur aangetroffen in de Eekmanweg in Denekamp. Ook werd hier de bladblazer aangetroffen die uit de schuur aan de Punthuizerweg was gestolen. De Landrover en bladblazer zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. (2011054663 / 2011054801)

Tussen donderdag 9 juni 23.00 uur en vrijdag 10 juni 10.30 uur zijn uit twee schuren aan de Lutterzandweg verschillende goederen gestolen: . een zitmaaier, merk Stiga, type NJS92 hydro, kleur geel, met registratienummer 13252513 . een compressor, merk Aripress; . divers elektrisch gereedschap, waaronder: een Metabo klopboor, een Hitachi accuboor, een Hitachi haakseslijper, een Dolmar motorzaag en een Makita cirkelzaag. (2011054822)

Politie Twente heeft de schuurinbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van de inbraken of iets verdachts hebben opgemerkt in de genoemde gebieden. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Dinkelland/Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Inbreker overlopen en aangehouden Enschede
Politie Twente heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden, die ervan wordt verdacht ingebroken te hebben in een woning aan de Geraniumstraat.

Omstreeks 01.40 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij bij een woning in de Geraniumstraat. Ter plaatse bleek dat de 30-jarige bewoner een inbreker had overlopen en met hem had gevochten. De inbreker was weggevlucht. Tijdens onderzoek troffen agenten in de Hyacintstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Het 30-jarige slachtoffer heeft zich onder behandeling moeten stellen van een arts. De politie onderzoekt de inbraak. (2011055270)

Agressief tegen politieagenten Enschede
Bij Politie Twente kwam dinsdag 13 juni omstreeks 20.20 uur melding binnen van onenigheid in een woning aan de Wicher Nijkampstraat.

Ter plaatse gekomen agenten wilden een 35-jarige man aanhouden, die zich hiertegen hevig verzette. Hij gedroeg zich agressief tegen de agenten. Hij gaf één van de agenten een duw, waardoor deze achterover met zijn hoofd op straat viel en gewond raakte. De 35-jarige is uiteindelijk met behulp van een diensthond van de Hondenbrigade van Politie Twente overmeesterd. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De agent heeft zich niet onder doktersbehandeling hoeven stellen.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011055620)

Controle 'restalcohol'
Weerselo / Oldenzaal
Vier bestuurders werden aangehouden omdat zij (nog) onder invloed van alcohol verkeerden.

Politie Twente controleerde dinsdag 14 juni samen met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee vanmorgen op de Bisschopstraat in Weerselo en op de Enschedesestraat in Oldenzaal op het gebruik van alcohol. De controle begon om 05.00 uur en duurde tot 08.30 uur.

Nóg onder invloed!
Zorgelijk is dat vier automobilisten nog onder invloed van alcohol waren en deelnamen aan het verkeer. De promillages varieerden van 0,79 promille tot 1,05 promille. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 22-jarige automobilist uit Hertme raakte zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met 1,05 promille alcohol in het bloed een auto bestuurde, terwijl hij een beginnend bestuurder is.

Er waren enkele bestuurders zichtbaar geschrokken en niet overtuigd van zichzelf of ze wel alweer mochten rijden. Een vrachtwagenchauffeur bleek nog een alcoholpromillage van 0,40 promille in het bloed te hebben en zat net onder de maximale grens.

De politie Twente wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol. De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. In sommige gevallen moeten mensen niet alleen zorgen voor een 'BOB' na een feestje waarbij alcohol is gedronken, maar kan de volgende ochtend ook geen auto gereden worden, omdat er na een nacht slapen nog restalcohol in het bloed zit. De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%. De controlerende agenten constateerden op de mobiele alcoholtester ook diverse indicaties op het gebruik van alcohol. Deze bestuurders overschreden echter niet het strafbare limiet. Het verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt, bij een beginnend bestuurder 0,2 promille.

De politie Twente blijft deze controles in de toekomst uitvoeren om de verkeersveiligheid te vergroten. (2011055705)

---