Ingezonden persbericht


Digidentity bereikt status eHerkenningsmakelaar

Den Haag, 14 juni 2011

Digidentity is door de beheersorganisatie eHerkenning, onderdeel van het Ministerie van EL&I, officieel erkend als eHerkenningsmakelaar. Dit betekent dat Digidentity diensten en oplossingen biedt voor het totale speelveld van eHerkenning, de opvolger van DigiD voor bedrijven. Met eHerkenning is het eenvoudiger voor bedrijven en overheidsorganisaties om online zaken met elkaar te regelen.

De erkenning van Digidentity als eHerkenningsmakelaar geldt als een keurmerk dat wordt verleend aan organisaties die onderdeel uitmaken van het netwerk van eHerkenning. Het netwerk baseert zich op een afsprakenstelsel dat op initiatief van het Ministerie van EL&I is opgesteld. In dit afsprakenstelsel is veel aandacht besteed aan belangrijke aspecten zoals kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, privacy en toezicht.

Eén digitale identiteit op Internet
In opdracht van de overheid ontwikkelt Digidentity momenteel het nieuwe DigiD voor burgers: DigiD 4.0. Op het gebied van eHerkenning levert Digidentity aan organisaties een breed spectrum aan dienstverlening. Zo verzorgt Digidentity voor overheidsdienstverleners de aansluiting van digitale loketten op eHerkenning. Ook levert Digidentity persoonlijke herkenningsmiddelen voor medewerkers van bedrijven om bij eLokketen in te loggen. Machtiging Online, het door Digidentity ontwikkelde machtigingsregister, biedt de mogelijkheid om medewerkers te machtigen om zaken te doen met de overheid. Bovendien kan de gebruiker met één middel inloggen bij meerdere webdiensten en heeft hij hiermee de beschikking over een persoonlijke digitale identiteit. Gemak en efficiency spelen een belangrijke rol: bij het inloggen zijn geen pasjes of tokens nodig. Hiermee komt Digidentity ook bij eHerkenning tot de kern van haar dienstverlening: één digitale identiteit op Internet.

Digidentity sluit overheidsdienstverleners snel en eenvoudig aan op eHerkenning. Hierbij maakt Digidentity gebruik van open standaarden, maar biedt het bedrijf ook maatwerkoplossingen en uitgebreide support.

Over Digidentity: Digital Identity Service Provider Digidentity is een organisatie die 100% richt op authenticatie en autorisatie. Digidentity biedt optimale bescherming en gemak aan overheid, bedrijfsleven en burgers. De services bestaan uit Identity Providing, Identity Management, Authentication Service, Autorisation Service en eSigning. De software van Digidentity wordt regelmatig gecontroleerd door het SIG (Software Improvement Group) die de TUVit-schaal hanteert voor de kwaliteitsmeting. Hierbij behaalt Digidentity de maximale score van 5 sterren. Wereldwijd wordt dit slechts door 5% van alle software bedrijven gerealiseerd.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht