Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

Buitenpost, 7 juni 2011

Gratis bijeenkomsten voor startende ondernemers Noordoost Friesland

De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel organiseren in juni drie gratis bijeenkomsten voor startende ondernemers uit Noordoost Friesland.

In juni worden drie thema-avonden georganiseerd voor startende ondernemers. Per avond wordt ingegaan op onderwerpen als financiën/boekhouding, belastingen en marketing /communicatie. Graag nodigen wij (startende) ondernemers uit om (één van) deze avonden bij te wonen en zo hun kennis op het gebied van ondernemen te vergroten.

De startersavonden vinden plaats op:

- 14 juni, gemeentehuis Dongeradeel, onderwerp: Belastingen
- 21 juni, gemeentehuis Achtkarspelen, onderwerp: Marketing en Communicatie
- 28 juni, gemeentehuis Tytsjerksteradiel, onderwerp: Administratie/ boekhouding

Opgave voor één of meerdere avonden kan door voor 10 juni een e-mail te sturen naar i.boekhorst@achtkarspelen.nl. Omdat het aantal plaatsen beperkt is zullen de aanvragen op basis van binnenkomst worden ingedeeld.

Om in deze roerige tijden een eigen bedrijf te starten moeten ondernemers zich goed voorbereiden. De economische recessie biedt vooral voor kleine zelfstandigen ook kansen. Vakkennis en wilskracht zijn daarbij onontbeerlijk. Daarnaast heeft de ondernemer inzicht nodig om een bedrijf te starten en te leiden. De vijf Noordoost Friese gemeenten willen ondernemers ondersteunen om de kennis die zij nodig hebben bij het runnen van een onderneming te vergroten.

Vorig jaar is door de vijf gemeenten een voorlichtingsavond van de Kamer van Koophandel georganiseerd om ondernemers inzicht te geven over wat het ondernemerschap zoal inhoudt. Tijdens de thema-avonden wordt een verdiepingsslag gemaakt.