Adlicious (X-Factor) treedt op tijdens GigaPANN


UTRECHT, 20110614 -- Adlicious, afgelopen vrijdag finalist in het RTL-programma X-Factor, opent zaterdag 18 juni het buitenprogramma van GigaPANN, het grootste homofeest van Utrecht. Tot op heden is de openingsact geheim gehouden en de organisatie is dan ook supertrots om Adlicious aan de line-up te mogen toevoegen. Adlicious bestaat uit de drie vrienden Jordy, Laise en Shirley. Zij kennen elkaar van het conservatorium in Rotterdam en deden mee aan het zevende seizoen van The X-Factor UK, waar ze bij de laatste vijftig eindigden. Om het X Factor avontuur helemaal af te sluiten besloten ze mee te doen aan het vierde seizoen in Nederland.

GigaPANN wordt georganiseerd door de Utrechtse homo-organisatie Stichting PANN en bestaat uit een indoor- en outdoorfeest in het centrum van Utrecht.  Het feest, dat als thema Wonderland heeft meegekregen, vormt het slot van het MidZomerGracht-festival, Utrechts jaarlijkse homoculturele week. Door gebruik te maken van verscheidende locaties in het centrum hoopt de organisatie de binnenstad om te kunnen toveren tot een groot PANN-feest. PANN is in Utrecht bekend van haar maandelijkse populaire ‘heterovriendelijke homofeesten’ in poppodium Tivoli aan de Oudegracht.


Binnenprogramma

Thuisbasis Tivoli hoort dan ook bij een van de vijf binnenlocaties die voor GigaPANN zijn geselecteerd. Daarnaast zijn andere bekende clubs als de Winkel van Sinkel, Club Monza, Club Poema en Club Lux afgehuurd om de feestgangers tot 7u ’s ochtends te kunnen bedienen, elk locatie draait daarbij een andere muziekstijl.


Buitenprogramma

Voordat het feest zich om middernacht naar binnen verplaatst is er een uitgebreid buitenprogramma op het plein achter het Utrechtse stadhuis. Naast het eerdergenoemde optreden van Adlicious betreden ook Kate Ryan, The Oppostites, Anita Meyer en The EuroStars het podium. De presentatie is in handen van Jeroen Kijk in de Vegte.

Het totale programma van GigaPANN duurt 12 uur, bezoekers hebben met een ticket (EUR 19,50) toegang tot het buitenprogramma en alle binnenlocaties, waartussen onbeperkt gewisseld kan worden. Om nog een beetje meer te genieten van de Utrechte binnenstad kunnen de feestgangers zich in stijl met bootjes over de Oudegracht laten vervoeren.


GigaPANN

Het is de tweede keer dat PANN GigaPANN organiseert. De eerste editie, in 2009 ter ere van het 40-jarige bestaan van de organisatie, was volledig uitverkocht. De organisatie hoopt ook dit jaar weer een feest neer te zetten dat door zowel homo’s als hetero’s gewaardeerd wordt en mensen dichter bij elkaar brengt. De feesten die maandelijks in Utrecht en tweemaandelijks in andere Nederlandse steden worden georganiseerd, staan dan ook bekend om hun laagdrempeligheid en ongedwongen sfeer.


Kaarten voor GigaPANN zijn inmiddels te koop via PANN.nl en bij alle Primera-winkels.

Meer informatie over PANN

Stichting PANN slaat al ruim veertig jaar een brug tussen homojongeren en de maatschappij, onder andere door het maandelijks organiseren van laagdrempelige homofeesten in Utrecht en de rest van Nederland. In 2010 ontving PANN bijna 30 duizend bezoekers. De opbrengsten van de stichting worden in een fonds gestort waarmee PANN activiteiten steunt die de homo-emancipatie in Nederland bevorderen, met bijzondere aandacht voor jongeren.


Over MidZomerGracht 

GigaPANN is het slotfeest van MidZomerGracht, het jaarlijkse homoculturele festival van Utrecht. PANN organiseert meerdere activiteiten tijdens deze week, voor zowel homo’s als hetero’s. Zo is er op vrijdag 17 juni voor het eerste en PANN-feest voor homojongeren van 16 jaar en jonger.