Gemeente Oldambt


Nieuwe hal bij Reisswolf in Scheemda geopend

Reisswolf Europees marktleider op het gebied van archiefopslag, archiefvernietiging en digitalisering.

Op donderdag 9 juni 2011 opende de wethouder van Economische zaken van de gemeente Oldambt Klaas van Leeuwen, een nieuwe hal voor archiefopslag bij Reisswolf in Scheemda. Reisswolf verdubbelt hiermee de capaciteit aan archiefopslag door een nieuwe hal te openen waarin 20 km. archief kan worden opgeslagen. Reisswolf is gespecialiseerd in archiefopslag, archiefvernietiging en digitalisering.

Hoe vaak lees je niet in de krant dat er vertrouwelijke gegevens bij het oud papier worden gevonden. Papieren informatie maar ook info op oude laptops of computerdisks. Vorig jaar nog vond een 16-jarige scholier twee harde schijven bij het grof vuil met daarop vertrouwelijke informatie. En zo zijn er tal van andere voorbeelden te noemen.

100% gesloten circuit
Om deze risico's uit te sluiten biedt Reisswolf in Scheemda ruimte aan voor archiefopslag van persoonlijke- en vertrouwelijke dossiers en archiefvernietiging. De opslag geschiedt in gesloten boxen die alleen door de huurder te openen zijn. Bij archiefvernietiging zorgt Reisswolf voor een 100% gesloten circuit. Reisswolf is een internationaal bedrijf met maar liefst 65 vestigingen in 22 landen. Op het gebied van archief opslagen vernietiging is Reisswolf Europees marktleider.

Trots
De aftrap gebeurde door directeur Freerk Potze: "De gemeente Oldambt biedt ons een goed investeringsklimaat. Wij kijken voor wat betreft archiefopslag, vernieting en digitalisering, met vol vertrouwen richting de toekomst". Aansluitend was de eer aan Klaas van Leeuwen om de nieuwe hal openen. Van Leeuwen: "Als wethouder van Economische Zaken ben ik blij met dit soort bedrijven in onze mooie gemeente. Bedrijven met een duidelijke visie en potentieel om nog verder uit te groeien". Reisswolf Scheemda is onderdeel van de Virol recycling groep. Bekend door het inzamelen en bewerken van verschillende afvalstromen.

Oldambt 9 juni 2011