Nominaties Beste Calibris Praktijkopleider 2011

Persbericht van Calibris

Bunnik, 14 juni 2011 Drie praktijkopleiders zijn genomineerd voor de titel Beste Calibris Praktijkopleider 2011. Dit zijn: Anita van der Hoeven ('s-Gravenzandse Kinderopvang Okidoki), Anneke Hofland (Impuls Kinderopvang, Amsterdam) en Maarten Baar (Camping le Pommier, Frankrijk).

Naar het oordeel van de vakjury onderscheiden de genomineerden zich op een drietal onderdelen. Op de eerste plaats deskundigheid, waarbij gekeken is naar de mate waarin de praktijkopleider over inhoudelijke vakbekwaamheid beschikt en ervaring overbrengt aan de stagiair. Daarnaast de mate waarin hij/zij de stagiair weet te stimuleren en inspireren, en het organisatorisch vermogen van de praktijkopleider.

Winnaar bekend in oktober
In september kan iedereen via www.bestecalibrispraktijkopleider.nl stemmen op zijn favoriet. De winnaar wordt op 13 oktober bekendgemaakt tijdens een evenement in de Veerensmederij te Amersfoort.

Beste Calibris Praktijkopleider
Dit jaar reikt Calibris voor het eerst de prijs Beste Calibris Praktijkopleider uit. Praktijkopleiders die werken bij een erkend leerbedrijf in Zorg, Welzijn of Sport en die zich op een bijzondere manier inzetten voor het leren in de praktijk, komen voor deze titel in aanmerking. De winnaar dingt automatisch mee naar de titel Beste Praktijkopleider 2011, een overall verkiezing waaraan de beste praktijkopleiders uit alle sectoren (zoals techniek, ICT en handel) meedoen. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

*

Links:
http://www.bestecalibrispraktijkopleider.nl



Razende Robot Reporter