Gemeente Waddinxveen


Hefbrug opnieuw dicht voor alle verkeer
hefbrug 14-06-2011

Â

14 juni 2011 - De hefbrug in Waddinxveen is opnieuw dicht voor alle verkeer. Dat is nodig voor herstelwerk, nadat het brugdek vorige week onverwacht naar beneden kwam. De komende 3 tot 4 dagen wordt verder gewerkt op de brug.

Â

Omleiding

Het verkeer wordt op dezelfde wijze omgeleid als afgelopen week. Voor fietsers en voetgangers staat van 6.00 uur tot 22.00 uur busvervoer klaar.

Onderdoorvaart beperkt mogelijk

Onderdoorvaart tot maximaal 2,50 meter hoogte is de komende dagen toegestaan tussen:

* 12 en 13 uur

* 17 en 18 uur

Veiligheid staat voorop, voor zowel monteurs als verkeersdeelnemers.

De laatste informatie voor binnenvaartschippers is te vinden op de website www.infocentrumbinnenwateren.nl. Klik in het keuzemenu op scheepvaart, nieuwe berichten en in de tekst op Zuid-Holland.

Geen alternatieve staande mastroute

Er is geen alternatieve staande mastroute binnendoor. Donderdag 16 of vrijdag 17 juni is de brug opnieuw open voor alle wegverkeer. Zodra alles goed werkt, gaat de hefbrug weer normaal in bedrijf.

Inspectie en reparatie tijdens Pinksterweekeinde

Tijdens het Pinksterweekeinde is de brug geïnspecteerd en zijn onderdelen gedemonteerd. In de werkplaats is verder gewerkt aan herstel. De brug was tussen zaterdag 18.00 uur en dinsdag 9.00 uur open voor wegverkeer.

Brief aan omwonenden

Gedeputeerde Ingrid de Bondt heeft vandaag samen met burgemeester Bert Cremers van Waddinxveen een brief gestuurd aan de omwonenden van de hefbrug. Zij stellen daarin onder meer dat er door goed overleg en goede samenwerking de noodzakelijke maatregelen zijn genomen om de veiligheid te waarborgen en de overlast voor omwonenden en verkeersdeelnemers te beperken. Ze spreken de verwachting uit dat het verkeer over de weg en over het water spoedig is hersteld.

Onderzoek naar aanpassing controlesysteem

De hefbrug van Waddinxveen stamt uit 1936 en beschikt over een minder geavanceerd controlesysteem dan nieuwere bruggen. De provincie onderzoekt of en hoe het controlesysteem kan worden aangepast, om incidenten in de toekomst te voorkomen.

http://www.zuid-holland.nl/contentpagina.htm?id=80075

Te downloaden:

* Brief omwonenden hefbrug.pdf (542,19 KB)

Zie het origineel