Gemeente Rotterdam

parade eerste evenement in het museumpark

Museumpark klaar voor gebruik

14 juni 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Rotterdammers kunnen vanaf 16 juni weer genieten van het Museumpark en de evenementen die er plaatsvinden.

Na de werkzaamheden aan de Museumparkgarage en de herinrichting van het Museumpark, zal de Parade als eerste het evenemententerrein in gebruik nemen. Wethouder Alexandra van Huffelen (o.m. binnenstad en buitenruimte): "De Rotterdamse binnenstad heeft er een prachtige kwaliteitsplek voor ontmoeting, verblijf en vermaak bij."

In het Museumpark gingen Rotterdammers tot 2005 naar De Parade of naar de openluchtbioscoop. Maar sinds de aanleg van de Museumparkgarage moesten deze evenementen uitwijken naar andere locaties. Rotterdam krijgt nu haar evenemententerrein in de binnenstad terug terug. Op 16 juni zal de Parade als eerste festival het evenemententerrein in gebruik nemen. Daarna volgen evenementen als de Pleinbios en de Oogstmarkt. De officiële opening vindt later dit jaar in september plaats, tijdens de start van het nieuwe culturele seizoen.

Kleurrijk evenemententerrein
Met de herinrichting van het Museumpark is het oorspronkelijke ontwerp van Rem Koolhaas hersteld en verbeterd. Er is een kleurrijk evenemententerrein aangelegd in de kleuren van Europese vlaggen. De duurzame coating zorgt ervoor dat het terrein jarenlang gebruikt kan worden voor evenementen. Er zijn 228 Robinia's geplaatst, de Rotterdamse stadsboom. Ook is er nieuwe verlichting aangebracht en in de romantische tuin richting de Kunsthal zijn alle plantvakken opnieuw aangelegd. De vele culturele instellingen in en rond het park trekken jaarlijks een grote stroom bezoekers. Het Museumpark is zowel een ontmoetingspunt voor de omwonenden, overige Rotterdammers en (inter-)nationale bezoekers, als een uitwisselingsplek voor culturele en maatschappelijke programma's.