Politie Gelderland-Zuid

Hennepkwekerij ontmanteld

Nijmegen, 14-06-2011 o De politie heeft maandagavond een hennepkwekerij opgerold in een schuur van een pand aan de Nijverheidsweg. Ruim 300 planten zijn vernietigd. Een 49-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

Naar aanleiding van een melding werd door politieagenten een onderzoek ingesteld aan de Nijverheidsweg. In een schuur werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met ruim 300 planten. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van illegale stroomaftap. De planten en alle apparatuur die nodig zijn voor de kweek zijn in beslaggenomen en vernietigd. De 49-jarige werd bij de kwekerij aangehouden.

Kort voor de ontmanteling werden nog drie mannen, van 48 jaar uit Cuijk, 48 jaar uit Grave en 27 jaar uit Grave, aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Toen agenten een onderzoek instelden bij het pand reden deze drie mannen weg in een auto. Omdat de mannen zich hierbij verdacht gedroegen, besloten de agenten een onderzoekje in te stellen. Tijdens controle op de Scheepvaartweg roken ze een sterke hennepgeur. In de auto troffen ze aan tas met henneptoppen aan en een knipschaar. Alle drie de mannen werden aangehouden en verhoord. De politie onderzoekt de zaak verder.

(10)

Laatst gewijzigd 14-06-2011 13:34 | © Regio Gelderland-Zuid |