Gemeente Kapelle

Openbare vergadering mbt uitbreiding Jachthaven Wemeldinge

Uitbreiding jachthaven Wemeldinge
De jachthaven Wemeldinge BV wil het aantal ligplaatsen uitbreiden en daarvoor is het nodig dat er een nieuw bestemmingsplan wordt vastgesteld. In de afgelopen maanden is het ontwerp van het bestemmingsplan voorbereid. In het kader van die voorbereiding hebben onder meer de provincie en het waterschap aangegeven met de voorgenomen bestemmingsplanwijziging te kunnen instemmen. Voorafgaand aan de publicatie en terinzagelegging, wordt het ontwerp ter bespreking aangeboden aan de gemeenteraad. Dit vindt plaats tijdens de voorbereidende raadsvergadering van dinsdag 14 juni 2011. Deze vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur. De agenda en raadsstukken zijn enkele dagen van tevoren beschikbaar via www.kapelle.nl. De raadsvergadering is live en ook achteraf te beluisteren via de website http://kapelle.notubiz.nl/.

Naast het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan, is er ook een omgevingsvergunning nodig voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Het voornemen is om na de raadsverga-dering van 14 juni 2011 tegelijk met het ontwerp bestemmingsplan, ook een ontwerp omgevingsvergunning te publiceren en ter inzage te leggen. De exacte datum van de publicatie is op dit moment nog niet bekend, omdat jachthaven Wemeldinge BV nog bezig is om de aanvraag van de omgevingsvergunning voor te bereiden. De datum van de publicatie van het ontwerp van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is afhankelijk van het moment waarop de jachthaven de aanvraag indient.

De publicatie wordt bekend gemaakt via De Scheldepost en www.kapelle.nl. Vanaf het moment dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder gedurende zes weken een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan en de omge-vingsvergunning. De eventueel ingediende zienswijzen worden betrokken in de definitieve besluitvorming en zouden bijvoorbeeld ertoe kunnen leiden dat het plan op onderdelen wordt aangepast. Op dit moment is de planning dat in september 2011 de gemeenteraad een voorstel kan behandelen tot vaststelling van het bestemmingsplan, waarbij op dat moment de zienswijzen worden betrokken. Het is de wens van de jachthaven Wemeldinge BV om de uitbreiding van de jachthaven voor het zomerseizoen van 2012 gerealiseerd te hebben. De werkzaamheden kunnen echter pas starten zodra het nieuwe bestemmingsplan is vastgesteld en de omgevingsvergunning is verleend.