Gemeente Lopik

Recreatieve rustpunten Lekdijk

Met het aanbrengen van een plaquette heeft wethouder W.F. Perlot het project "Recreatieve rustpunten Lekdijk" afgerond. Verspreid over vijf locaties langs de Lekdijk in de gemeente Lopik zijn recreatieve rustpunten aangebracht in de vorm van picknicktafels met bijbehorende prullenbakken en verharding.
Wandelaars en fietsers kunnen hier op een comfortabele wijze even uitrusten, daarbij genietend van de mooie vergezichten en het fraaie Hollandse rivierlandschap en de natuur.

Het rustpunt waarop de plaquette is aangebracht, heeft een afwijkende vorm. Omdat deze locatie pal langs de weg en op kruinhoogte van de dijk ligt, is voor een T-vormig scherm gekozen. Men kan nu veilig en uit de wind genieten van de dynamiek van en op de Lek.

Samen met de al eerder aangelegde picknickplek die oud-burgemeester Schakel ter ere van zijn afscheid als cadeau heeft aangeboden, dragen deze rustpunten bij aan de verhoging van de recreatieve kwaliteit van de Lekdijk.

Dit project is een van de uitvoeringsprojecten waaraan de gebiedscommissie De Utrechtse Waarden een bijdrage heeft toegekend.

provincie utrecht, logo
De uitvoering van het project is gesubsidieerd op basis van de Agenda Vitaal Platteland van de Provincie Utrecht.

europees landbouwfonds, logo

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling:

"Europa investeert in zijn platteland"