Politie Gelderland-Zuid

Jongens mee na poging woninginbraak

Nijmegen, 14-06-2011 o In de nacht van maandag op dinsdag hielden politieagenten in de wijk Heseveld twee minderjarige jongens, van 15 jaar uit Nijmegen en 16 jaar uit Druten, aan op verdenking van poging inbraak.

Rond middernacht belde een bewoner van een woning aan de Oude Graafseweg de politie nadat hij de jongens bij zijn woning had betrapt. De man was wakker geworden van de deurbel. Toen hij ging kijken, zag hij twee jongens voor zijn woning op straat staan. Kort daarna gingen de jongens weg om vervolgens tien minuten later weer terug te komen. Toen de man lichtflitsen aan de achterkant van zijn woning zag, ging hij op onderzoek uit. Daarbij betrapte hij één van de jongens op het balkon. De andere jongen stond in de achtertuin. Toen de jongens de bewoner zagen, gingen ze ervandoor.

Politieagenten konden het tweetal in de omgeving aanhouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau. Tijdens fouillering werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Beiden zitten nog vast en worden verhoord. De politie onderzoekt de zaak verder. (10)

Laatst gewijzigd 14-06-2011 11:07 | © Regio Gelderland-Zuid |