Gemeente Dantumadeel


2011

Gemeente Dantumadiel krijgt Bewijs van Goede Dienst

De gemeente Dantumadiel neemt deel aan een landelijk project dat gericht is op verdere verbetering van de dienstverlening aan bedrijven. De gemeente heeft hiervoor het `Bewijs van Goede Dienst' ontvangen.

Het `Bewijs van goede dienst' werd in Den Haag uitgereikt door dhr. B. Leeftink van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aan wethouder S. Hylkema. Dantumadiel was één van de 23 gemeenten die dit Bewijs van Goede Dienst mochten ontvangen.

Het initiatief van het Ministerie van Economische Zaken wordt ondersteund door VNG, MKB Nederland en VNO-NCW. Het project is uitgevoerd door het onafhankelijke bureau Lexnova aan de hand van het zogeheten Normenkader voor Bedrijven.

Het normenkader is een praktisch instrument om de dienstverlening aan bedrijven te meten. Aan de hand van tien normen is getoetst hoe het er voor staat met de dienstverlening aan bedrijven. De gemeente Dantumadiel scoort landelijk gezien boven het gemiddelde.

De dienstverlening aan bedrijven in de gemeente Dantumadiel komt dus goed uit dit onderzoek. De verbeterpunten die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen zullen de komende maanden in praktijk worden gebracht. Onder meer zal op de gemeentelijke website een digitaal bedrijvenloket worden geopend en zullen waar mogelijk de administratieve lasten verder worden verminderd.