Gemeente Doetinchem

Gemeenteraad ontvangt beheersplan voor toetsing aan motie

Persbericht, 10 juni 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem heeft deze week het beheersplan voor de Domusvoorziening in Wehl vastgesteld én naar de gemeenteraad gestuurd. De gemeenteraad zal het beheersplan toetsen aan de afspraken in de motie die in september 2010 werd aangenomen. Vervolgens zal het college en de burgemeester (als verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid) een convenant met het Leger des Heils ondertekenen om partijen te binden aan het beheersplan.

Het beheersplan bestaat uit een pakket maatregelen die ervoor zorgen dat de veiligheid en de leefbaarheid in en om de Domus gewaarborgd zijn.

Samenwerking voor veilige buurt
Een van de maatregelen in het beheersplan is dat de gemeente rond het Domuspand een gebiedsaanwijzing opstelt, waardoor een blowverbod en alcoholverbod op straat gelden. De politie zal handhaven op zaken als het dragen van wapens, hinderlijk gedrag, drugshandel en geluidshinder. Ook wijkwachten en de opsporingsambtenaren van de gemeente gaan actief surveilleren in Wehl.
Het Leger des Heils stelt voor elke bewoner een begeleidingsplan op. Hierin zal per bewoner worden bepaald op welke plaatsen in Wehl voor deze bewoner een ophoudverbod geldt. Ook controleren de medewerkers actief op het bezit van drugs. Bewoners die zich schuldig maken aan geweld of herhaalde overlast veroorzaken, worden overgeplaatst. Het Leger des Heils heeft een beveilgingsbedrijf ingehuurd voor toezicht in de nacht en bij calamiteiten. De organisatie maakt afspraken met Wehlse ondernemers over winkelbezoek en met de directe buren over de erfafscheiding en het groenonderhoud.

Beheersplan uitvoering van de raadsmotie
Met het beheersplan voor de Domusvoorziening in Wehl geeft het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem uitvoering aan de motie van de gemeenteraad van 16 september 2010. Onderdeel daarvan is het uitvoeren van een veiligheidsanalyse en het opstellen van een beheersplan. Op donderdag 16 juni staat het beheersplan op de agenda van de beeldvormende raad. Deze vergadering is openbaar. Aanvang: 19.00 uur in het Waterschapsgebouw, Liemersweg 2 in Doetinchem.