Woningstichting Land van Rode


kerkrade

Muurschilderingen Lak aan Braak, Voorterstraat, Kerkrade (14 juni 2011)
De laatste weken zijn kunstenaars van expositie Lak aan Braak actief in en aan de hoogbouwflat Voorterstraat, blok A, in Kerkrade. Er worden muurschilderingen aangebracht. Door verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Alles past binnen de opkomende kunststroming muralisme. Ook in Heerlen zijn en worden verschillende kunstwerken aangebracht.

Uit een persbericht van Lak aan Braak komt de volgende tekst: Urban scripts continues 2011 - LAK AAN BRAAK
Overal in Europa zoeken creatieve grafittikunstenaars een uitweg om aan bestuurlijke restricties en wijdverbreid onbegrip te ontkomen: de openbare ruimte biedt hen nog maar weinig ruimte. Het is niet vreemd dat ze vooral braakliggende terreinen en lege gebouwen als hun werkterrein kiezen. Hier ontstaan fantastische, kritische en actuele werken. Kunst zonder inhoudelijke beperking.

Van april tot juni zullen talrijke contemporaine underground-kunstenaars uit België, Duitsland en Nederland in Heerlen te gast zijn. Ze zullen hun sporen achterlaten op muren van verlaten fabriekshallen en lege huizen. Deze braakliggende terreinen worden de onofficiële ateliers van de straatkunstenaars. Er zullen mega muurschilderingen ontstaan maar ook vele kleine ingrepen.

Meer info op de site van Kunstencentrum Signe.