Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 14-06-2011

Nog vier aanhoudingen festival

DE RONDE VENEN De laatste dag van het AJOC-festival is goed verlopen. Zie ook Persberichten Rijn & Venen, van 13 juni jl.

Aan het einde van het feest werd de sfeer wat gespannen. In totaal zijn de laatste dag nog vier mensen aangehouden. Een 18-jarige man uit Wilnis is aangehouden voor drugsbezit en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een 29-jarige man uit Woerden is aangehouden voor vernieling van de ijscokar en de kabel van een camera. Deze persoon is ingesloten. Een 20-jarige man uit De Hoef is op het voorterrein van het festival aangehouden tijdens een opstootje voor het slaan en aan de staart trekken van een dienstpaard. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor hinderlijk gedrag. Tot slot is tegen nog een persoon een proces-verbaal opgemaakt voor hinderlijk gedrag. Een beveiliger raakte gewond bij een opstootje. Ambulancepersoneel heeft hem ter plekke nagekeken.

Snelheidsduivel aangehouden

LOENERSLOOT Een man kon op dinsdagochtend zijn rijbewijs inleveren, omdat hij veel te hard reed.

Omstreeks 03.20 uur zagen surveillerende agenten op de Rijksweg A2 ter hoogte van Ruwiel een auto met hoge snelheid rijden. De agenten gingen achter de bestuurder aan en startten een meting. De man reed geijkt 200 km/u, waar een maximum geldt van 100 km/u. Na correctie bleef er een overschrijding van 94 km/u over. Het rijbewijs van de 34-jarige man uit Amsterdam werd ingevorderd.

De agenten hadden het vermoeden dat de man zonder zijn rijbewijs verder zou rijden, dus ze hielden hem nog in te gaten. De Amsterdammer nam inderdaad opnieuw plaats achter het stuur en reed weg. De agenten hielden hem direct aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Autokraker

MAARSSEN De politie is op zoek naar getuigen van een autokraak die dinsdagochtend vroeg heeft plaatsgevonden.

De politie kreeg rond 05.00 uur een melding van een persoon die aan het inbreken was in autos op de Rogier van Otterloolaan. Agenten gingen direct ter plaatse, maar de verdachte was al vertrokken. Wel konden getuigen een signalement geven. De lichtgetinte man van ongeveer twintig jaar droeg een petje, had een groene rugzak en reed weg in een zilveren Peugeot 307. Hij reed weg over de Binnenweg richting Utrecht.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.