Politie Groningen

Dinsdag 14 juni 2011

Provincie Groningen, 14-06-2011

Automobilist rijdt door na aanrijding

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 47-jarige automobilist uit Groningen aangehouden die na een aanrijding was doorgereden. Een getuige zag hoe de bestuurder in de Bergstraat tegen een geparkeerde auto botste. De automobilist keek nog even om, maar ging vervolgens weer weg zonder zijn gegevens achter te laten. De oplettende getuige noteerde het kenteken. Aan de hand van het kenteken kon de politie de veroorzaker in zijn woning in de Selwerderstraat aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Meubels buit gemaakt bij bedrijfsinbraak

MARUM De politie stelt een onderzoek in naar een bedrijfsinbraak aan de Transportweg in Marum. In de nacht van zondag op maandag zijn onbekende dader(s) het pand binnen gekomen door een toegangsdeur te forceren. Het pand is doorzocht en er werd een nog onbekende hoeveelheid meubels weggenomen. De forensische opsporing doet sporenonderzoek.

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft maandagmiddag twee mannen (44 en 59 jaar) uit Groningen aangehouden. In een elektronicawarenhuis aan de Westerhaven in Groningen werden beide Stadjers door de
bedrijfsbeveiligers betrapt bij het stelen van een telefoon. Het duo werd overgedragen aan gewaarschuwde agenten. De winkeldieven moest mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De gestolen telefoon werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekersduo op heterdaad aangehouden

GRONINGEN -De politie heeft maandagmiddag dankzij oplettende getuigen twee mannen (25 en 40 jaar) zonder vaste woonplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat twee mannen hadden ingebroken in een woning in de Lijsterbeslaan in Groningen. Zij alarmeerden de politie. Beide inbrekers werden door agenten in de tuin van de woning aangetroffen. Bij fouillering bleek het duo in het bezit van inbrekerswerktuigen. De inbrekers moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Kop-staart botsing op het Julianaplein
GRONINGEN Maandagavond kwamen op het Julianaplein in Groningen (A7, Weg der Verenigde Naties) drie autos met elkaar in botsing. Een 26-jarige bestuurster merkte te laat op dat er verkeer stilstond voor het verkeerslicht. Er ontstond een aanrijding met twee stilstaande voertuigen. Een 33-jarige bestuurder en een 22-jarige inzittende uit het voorste voertuig werden met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens berging van de betrokken voertuigen kon het verkeer enige tijd slechts stapvoets rijden.

Veel mis met bromfietser

FARMSUM - De politie heeft maandagavond een 19-jarige bromfietser uit Wagenborgen op de bon geslingerd voor meerdere overtredingen. Surveillerende agenten zagen dat de bromfietser op de Zeesluizen in Farmsum geen helm droeg. Bij controle bleek dat de brommer niet was verzekerd en niet was voorzien van een kentekenplaat. Ook de remmen deugden niet. De bromfiets werd door de politie in beslaggenomen. De man kreeg voor alle feiten een bekeuring.

Alcoholrijders aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft maandagnacht en dinsdagmorgen twee bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Op verschillende locaties in Groningen werden alcoholcontroles uitgevoerd.

Groningen, Bloemsingel: Maandagnacht liep een 49-jarige automobilist uit Groningen tegen de lamp. Surveillerende agenten zagen dat de automobilist nogal slingerend reed. Bij controle bleek dat hij teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 525 ugl (1,2 promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 5 uur weer gaan

Groningen, Nieuweweg: Dinsdagochtend werd een 25-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Agenten zagen dat een bromfietser opvallend slingerend reed. Bij controle bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Het bleek dat hij ruim 625 ugl (1,4 promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 8 uur weer gaan.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 13 juni op snelheid.

Leens, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1133, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1159, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.