Gemeente Deurne


Legpenning van de gemeente Deurne voor Buurtvereniging "De Helleman"

Op zaterdag 11 juni ontving buurtvereniging "De Helleman" uit handen van burgemeester Mak de Legpenning van de gemeente Deurne. De buurtvereniging ontving de legpenning vanwege de vele inspanningen die men 50 jaar heeft verricht ten behoeve van de bewoners van de Houtenhoek. De Legpenning is overhandigd aan de heer Leo van den Berkmortel die in 1961 mede aan de wieg stond van deze vereniging en ruim 30 jaar lang voorzitter is geweest. Lees verder

De legpenning is uitgereikt tijdens de feestelijke opening van de festiviteiten ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Buurtvereniging "De Helleman". De vereniging werd 50 jaar geleden door een aantal bewoners van de Houtenhoek opgericht, met als doelstelling de sociale cohesie tussen de bewoners, die vanuit allerlei windstreken van de gemeente Deurne in deze jonge wijk kwamen wonen, te versterken.

Bijzonder
Het bijzondere van deze vereniging is dat zowel de katholieke als de protestantse inwoners zijn vertegenwoordigd. Dat was voor die tijd opmerkelijk, want daarvoor kwamen contacten en vriendschappen tussen katholiek en protestant bijna niet voor. Door de activiteiten van de buurtvereniging kwamen mensen met elkaar in contact en leerden elkaar op die manier kennen.
Vooral de carnavalsactiviteiten werden steeds uitgebreider en waren erg succesvol. Er ontstond een eigen carnavalsvereniging "De Hellevegers" met elk jaar een nieuwe Prins.

Nog altijd volop actief
Tot op de dag van vandaag organiseert de buurtvereniging tal van activiteiten voor de buurtbewoners. Door de inspanningen van de leden van het bestuur van de buurtvereniging is de leefbaarheid in de buurt goed te noemen en is de betrokkenheid naar elkaar toe groot.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |