Rode Kruis Vlaanderen

14 Juni Wereld Bloeddonordag

Volgende week dinsdag is Wereld Bloeddonordag. 14 juni is namelijk de verjaardag van Nobelprijswinnaar Karl Landsteiner, die in 1900 de bloedgroepen ontdekte. Initiatiefnemer en medeorganisator van deze dag is de International Federation of Blood Donor Organizations.

In de bloemetjes
Rode Kruis-Vlaanderen zet naar aanleiding van Wereld Bloeddonordag alle donoren, trouwe en nieuwe donoren, bloed-, plasma- en bloedplaatjesdonoren, in de bloemetjes. In de vaste centra kunnen zij genieten van een lekker hapje of een ijsje. Op de verschillende mobiele collecten die op deze dag plaatsvinden, bieden we iedere donor een kleine attentie aan. Meer informatie over collectes en de locaties van de donorcentra vindt u op www.bloedgevendoetleven.be.

Zomermaanden
âRode Kruis-Vlaanderen beschikt over een bestand van ongeveer 175.000 regelmatige bloedgevers. Samen zorgen zij jaarlijkse voor 350.000 bloedzakjes. Vers bloed is slechts 42 dagen houdbaar. In de aanloop van de zomervakantie, voor het Rode Kruis een periode met klassiek minder opkomsten en bijgevolg een dalende voorraad, telt ieder zakje eens zo hard. Daarom is het belangrijk om o.a. via donorwervingsacties potentiële donoren te sensibiliseren en het donorbestand continu uit te breiden.â

Draag jouw steentje bij en meld je aan op www.bloedgevendoetleven.be.

Mechelen, 10 juni 2011.

Rode Kruis-Vlaanderen

Motstraat 40
2800 Mechelen

Tel: 015 44 33 22
Fax: 015 44 33 11
E-mail: info@rodekruis.be