Gemeente Heumen

Nachtwerkzaamheden Rijksweg Malden Nijmegen

De wegwerkzaamheden aan de Rijksweg tussen Malden en Nijmegen door de provincie Gelderland zijn inmiddels in volle gang. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin juli van dit jaar klaar.

Nachtwerk: rijksweg afgesloten

In de week na Pinksteren, vanaf dinsdag 14 juni tot en met donderdag 16 juni, wordt er snachts gewerkt. Dat betekent dat de weg gedurende die drie avonden en nachten van 19:00 tot 6.00 uur volledig afgesloten is voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid over de A73. De McDonalds is alleen op dinsdag en woensdagavond helemaal niet bereikbaar, op donderdagavond is de McDonals alleen vanuit Nijmegen bereikbaar. Vanuit de Sportweg komt er een doorsteek naar de Jufferstraat zodat restaurant Santa Maria bereikbaar blijft. Fietsers kunnen tijdens de nachten wel gewoon gebruik blijven maken van het westelijke fietspad. Tijdens het nachtwerk wordt de rijbaan van nieuw geluidsreducerend asfalt voorzien.

Wat gaat er verder nog gebeuren?

In week 25 worden de lichtmasten en verkeerslichten aangesloten om de verkeersveiligheid voor fietsers bij de oversteek bij de Union-sportvelden te verbeteren. Voor de aanleg van de dassentunnel ter hoogte van de McDonalds wordt het oostelijk gelegen fietspad opengebroken.