Gemeente Leusden

Uitreiking straatnamenboekje Tabaksteeg en bekendmaking naam centrum Tabaksteeg

Van de wijk Tabaksteeg is een straatnamenboekje verschenen. Op dinsdag 14 juni overhandigt wethouder Erwin Jansma dit zojuist verschenen boekje aan Leusdenaar Karel Brouwer, naar wie een straat is vernoemd. Daarna maakt Jansma bekend wie de prijsvraag `bedenk een naam voor het centrum van Tabaksteeg' heeft gewonnen. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst van 15.00 tot 16.30 uur in multifunctioneel centrum Antares, gelegen aan het Maximaplein 7 in de nieuwe wijk Tabaksteeg. Bewoners van Leusden-Zuid en Tabaksteeg zijn van harte welkom.

Straatnamenboekje

In Tabaksteeg is heel bewust gekozen om de herinnering aan bijzondere Leusdenaren, zowel vanuit het verzet als het sociaal maatschappelijk leven te eren; diverse straten zijn naar hen vernoemd. De Commissie Naamgeving van de gemeente Leusden heeft familieleden van deze bekende Leusdenaren geïnterviewd. Het resultaat is een verzameling verhalen die de vernoemde straten een gezicht hebben gegeven. Deze verhalen zijn vastgelegd in een straatnamenboekje. Tijdens de bijeenkomst zal de heer Karel Brouwer het naar zijn vernoemde straatbord in aanwezigheid van de genodigden symbolisch onthullen. Als voorzitter van de Commissie Naamgeving vertelt Evelien Blom over de achtergronden en werkwijze van de commissie. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Wijkbewoners kunnen het straatnamenboekje vanaf 15 juni afhalen in Antares.

Bekendmaking naam voor centrum van Tabaksteeg

De gemeente Leusden heeft onlangs een prijsvraag voor een naam voor het centrum van Tabaksteeg en Leusden-Zuid uitgeschreven onder de inwoners van Leusden. Tijdens de bijeenkomst, rond 15.30 uur, maakt wethouder Jansma de prijswinnaar en de naam die het centrum gaat sieren bekend. Uit de ruim 100 ontvangen naamsuggesties heeft de Commissie Naamgeving met meerderheid van stemmen vier namen geselecteerd. Het college kiest uit deze vier namen de winnende naam.