Gemeente Ermelo


Militaire oefeningen

44 Pantserinfanterie compagnie
Van dinsdag 14 juni t/m vrijdag 17 juni oefent het 44 Pantserinfanterie compagnie. De oefening wordt gehouden in het gebied tussen de driehoek van de A1, A28 en de N302. De eenheid voert verkenningspatrouilles uit per voet en per voertuig. Er doen geen tanks mee aan deze oefening. De voertuigen en het personeel verplaatsen zich bewapend in het aangegeven gebied, er wordt echter geen (oefen) munitie gebruikt. In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen.

400 Geneeskundig bataljon
Van dinsdag 14 juni tot en met zaterdag 25 juni oefent het 400 Geneeskundig bataljon in het gebied tussen Elburg, Heerde, Ede, Nijkerk en Zeewolde. De eenheid gaat op diverse kazernes geneeskundige installaties bouwen. Gedurende deze oefeningen worden deze gebruikt voor de opvang van oefengewonden.
De oefeningen vinden plaats op de diverse militaire oefenterreinen. De oefengewonden worden verplaatst over openbare wegen, daarom staan op verschillende punten in het gebied militaire ambulances. Personeel verplaatst zich bewapend in het aangegeven gebied maar er wordt geen (oefen)munitie gebruikt.

Eenheid School Luchtmobiel
Van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni oefent de eenheid School Luchtmobiel, A instructie compagnie in het vierkant Ermelo, Putten, Arnhem en Nunspeet. De school luchtmobiel gaat leerlingen trainen in het verplaatsen door aangegeven gebied. De leerlingen worden met een helikopter verplaatst en daarna gedropt op de militaire oefenterreinen. De leerlingen verplaatsen zich te voet tussen de verschillende oefenterreinen. De leerlingen lopen bewapend rond maar er wordt geen (oefen)munitie gebruikt buiten de militaire oefenterreinen.

Koninklijke Marechaussee
Van maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni oefent de Koninklijke Marechaussee in het gebied tussen Harderwijk, Ede, Arnhem, Apeldoorn en Wezep. De eenheid verplaatst zich in het gebied met lichte rupsvoertuigen. De eenheid voert beveiligingstaken uit voor het uitvoeren en handhaven van de openbare orde.