Vereniging FME-CWM


Workshop

Workshop: duurzame energie in Indonesië

Datum: 14 juni 2011
Locatie: Zoetermeer

Agentschap NL en Cleantech Holland organiseren op dinsdagmiddag 14 juni van 13.00 tot 16.30 uur een workshop over de actuele marktkansen voor het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van duurzame energie in Indonesië.

Indonesië is een van de opkomende markten in de wereld en de ontwikkelingen gaan snel. Er wordt in Indonesië stevig ingezet op de productie van duurzame energie. Vooral op het gebied van 'waste to energy', geothermie, biomassa en gas liggen nieuwe kansen. Deze workshop biedt een uitstekende gelegenheid om de marktkansen te leren kennen én om met andere bedrijven en partijen in contact te komen.

Grote energiebeurs

In september zal in Jakarta van 21 tot 24 septemeber 2011 een grote energiebeurs gehouden worden: de 'Electric, Power & Renewable fair'. De Nederlandse ambassade biedt u de kans om uw bedrijf te presenteren in een Holland Paviljoen. Deze workshop is de opmaat hiervoor: u kunt uw interesse kenbaar maken en uw deelname concretiseren. Ook kunt u tijdens de workshop suggesties doen over aanvullende activiteiten.

Programma

Het programma bestaat uit good practices met sprekers uit Indonesië, het bespreken van ondersteuningsmogelijkheden en een paneldiscussie. Een definitief programma volgt nog.

Waarom deelnemen?


* U krijgt in korte tijd een goed beeld van de mogelijkheden die deze interessante markt te bieden heeft. Maar ook de knelpunten komen aan de orde.

* U wordt geïnformeerd over de mogelijkheden tot deelname aan een Holland Paviljoen tijdens de eerder besproken energiebeurs.
* U krijgt de gelegenheid om suggesties te doen en wensen aan te geven met betrekking tot deelname aan het Holland Paviljoen.
* U komt direct in contact met Nederlandse/Indonesische collega ondernemers.

* U krijgt inzicht in diverse ondersteuningsmogelijkheden bij marktintroductie voor (startende) ondernemers.

Organisatoren

Agentschap NL werkt sinds enige jaren in opdracht van de Nederlandse ambassade in Jakarta aan een programma om de samenwerking tussen Indonesië en Nederland op het gebied van duurzame energie te versterken. Een van de onderdelen is het interesseren van het Nederlandse bedrijfsleven om op deze markt actief te worden. Cleantech Holland is het Nederlandse exportplatform voor duurzame technologische producten, concepten en innovaties. Cleantech Holland wil een maximale bijdrage leveren aan de realisatie van Europese en internationale klimaatdoelstellingen door inzet van Nederlandse cleantech bedrijven en instellingen in internationale markten.

Locatie en kosten

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden. De workshop vindt plaats bij Cleantech Holland, aan de Boerhaavelaan 40 in Zoetermeer.

Aanmelden

Aanmelden kan uiterlijk 7 juni via, E info@cleantechholland.nl

Meer informatie

Cleantech Holland
Jacqueline van Oosten
T (079) 353 13 52
E info@cleantechholland.nl