Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht, 13-06-2011

Dronken man rijdt door na aanrijding

VEENENDAAL Op zaterdag 11 juni heeft de politie een man aangehouden die doorgereden was na een aanrijding.

Omstreeks 00.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Beatrixstraat iemand tegen een auto was aangereden en vervolgens was doorgereden. Op basis van informatie van een getuige kon de doorrijder op de Benedeneind aan worden gehouden. Uit de ademanalyse bleek dat deze 23-jarige beginnend bestuurder uit Eemnes te veel had gedronken. Hij blies 535 ug/l, de toegestande hoeveelheid is 88 ug/l. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Graffitispuiters op heterdaad betrapt

VEENENDAAL De politie heeft op zaterdag 11 juni twee jongens betrapt die graffiti aan het spuiten waren

Rond 01.15 uur zag de politie op camerabeelden zag twee jongens die op bebording op de Hoofdstraat met een spuitbus aan het spuiten waren.

Toen de politie vervolgens ter plaatse ging waren de jongemannen, van 17 en 19 jaar uit Veenendaal nog aanwezig. Zij kregen beide een boete.

Jongens aangehouden voor heling kleding

VEENENDAAL De politie heeft op 10 juni drie jongens aangehouden in verband met heling en mogelijke betrokkenheid bij het stelen van een scooter.

Op donderdag 9 juni werd door een getuige gezien dat drie jongens een scooter in een brandgang op de Vijgendam zetten, waarna zij vervolgens wegrenden. De scooter werd door de politie gecontroleerd en toen bleek dat de eigenaar op dat moment aangifte aan het doen was. Uit de scooter bleek een tas met kleding te zijn gestolen. De drie jongens hadden vervolgens geprobeerd de kleding terug te brengen bij de winkel aan de Hoogstraat waar de kleding was gekocht. Het oplettende personeel wist echter nog aan wie zij de kleding hadden verkocht en vroegen de jongens later terug te komen. Toen de drie jongens, van 12 en 13 uit Veenendaal op vrijdag 10 juni terug kwamen, belde het personeel van de winkel direct met de politie en konden de jongens worden aangehouden. De ouders van de jongemannen werden in kennis gesteld.

Doorrijden na aanrijding

VEENDENDAAL Op vrijdag 10 juni heeft de politie een man aangehouden in verband met doorrijden na aanrijding. Ook bleek de man te veel te hebben gedronken.

Rond 21.50 uur kreeg de politie de melding dat een bestelbus die was doorgereden na een aanrijding, klem zou zijn gereden op de Weverij. De bestuurder van de bestelbus, een 42-jarige man uit Veenendaal, had op de rotonde geen voorrang verleend aan een andere automobilist. De man was doorgereden en de automobilist, een 22-jarige man ook uit Veenendaal, was achter hem aangereden en had de man klemgereden op de Weverij ter hoogte van de Molenstraat. Ter plaatste aangekomen rook de politie een alcohollucht bij de bestelbusbestuurder. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man te veel had gedronken. Hij blies 655 ug/l, waar 220 ug/l maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.