Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Vincent en NOS nemen afscheid van elkaar

HILVERSUM, 9 juni 2011 - In de zomer van 2009 woog Vincent Boterman ruim 83 kilo. Veel te zwaar voor een jongen van (toen) 12 jaar met een lengte van 1, 60 meter. Nu, twee jaar en vele inspanningen later, is het gewicht van Vincent, inmiddels 14 jaar en 1,67 lang, omlaag gegaan naar 77 kilo. Radio-verslaggever Joris van de Kerkhof volgde Vincent in de afgelopen twee jaar bij zijn pogingen om af te vallen. Op Tweede Pinksterdag sluit Van de Kerkhof de ontmoetingen met Vincent en zijn familie af in het NOS Radio 1 Journaal.

Het overgewicht van Vincent is geen uitzondering. Veel kinderen in Nederland zijn te dik. Zeker zo'n 20.000 hebben, net als Vincent, last van obesitas. Te veel snoepen, te slecht eten, te weinig bewegen, het zijn allemaal redenen van het overgewicht. Vincent volgde de afgelopen 2 jaar een intensief afvaltraject in een kliniek in Hilversum. Joris van de Kerkhof zocht hem daar, maar ook bij hem thuis in Zaltbommel, geregeld op. En sprak met hem en zijn familie over zijn strijd tegen het overgewicht. In de ochtend- en avonduitzending van het NOS Radio 1 Journaal van maandag aanstaande (13 juni) blikt Joris van de Kerkhof terug op de afgelopen twee jaar. Met Vincent zelf, en met zijn ouders en twee broers.

Op NOS.nl staat een apart dossier met daarin alle tekst- en audiobijdragen over/met Vincent Boterman van de afgelopen twee jaar: www.nos.nl/nederlandeet

NOS Radio 1 Journaal,
Maandag 13 juni, 06.00 - 09.30 uur en 16.30 - 18.30 uur.