Politie Brabant Zuid-Oost

Politiemensen raken gewond bij aanhouding verdachte

Eindhoven Gestel, 12-06-2011 o Twee politiemensen zijn zaterdagavond gewond geraakt tijdens de aanhouding van een verdachte.

De agenten werden kort voor 20.00 uur naar de Rachmaninowlaan gestuurd. Getuigen hadden gemeld dat drie personen daar bezig waren om spullen uit de buddyseats van twee scooters in de bosjes te verstoppen. Op de scooters zaten geen kentekenplaten.

Toen de agenten het drietal aanspraken en controleerden, bleek één van hen een stanleymes bij zich te hebben. Dat werd door één van de agenten in beslag genomen. De politiemensen wilden de man aanhouden, maar hij begon zich hevig te verzetten. Er ontstond een worsteling waarbij de agenten probeerden de man onder controle te krijgen. Zelfs het gebruik van pepperspray had geen effect. Met assistentie van enkele andere politiemensen kregen ze de verdachte uiteindelijk toch in de boeien.

Tijdens de worsteling had de verdachte kans gezien het stanleymes te bemachtigen. Daarmee heeft hij één van de agenten een snee van zo'n 20 centimeter in zijn onderrug gegeven. De andere politieman hield aan de aanhouding schaafwonden aan zijn gezicht en kneuzingen aan een knie en een elleboog op. Ze zijn door een arts behandeld aan de verwondingen.

De verdachte, een 18-jarige Eindhovenaar, is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. Ook één van de drie andere personen, een 16-jarige jongen uit Eindhoven, werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij heeft zich niet bemoeid met de worsteling. De andere man is er vandoor gegaan en is nog spoorloos.