KNHS

Lynne Maas wint KNHS Kampioenschap ZZ-Licht

11 juni 2011


DE STEEG (KNHS) - Ook in de derde wedstrijd was Lynne Maas met Zamora (v. Krack C) oppermachtig. Met ruim drie procent voorsprong op nummer twee, Florentine Rootveld (Winterswijk) met Up Seven (v. OO Seven) sloot zij de Kür, en daarmee ook dit kampioenschap, winnend af. Carolien Reverdink (Warnsveld) legde met Wedgwood CHWR beslag op het brons.

In de eindstand van het KNHS Kampioenschap bedroeg de voorsprong van Maas maar liefst negen procent. Jeannette Wolfs, voorzitter van de jury in de Kür, was dan ook volk lof over het optreden van Lynne Maas in de finalewedstrijd. "Ik vond het een zeer mooie Kür met een hele goede opbouw en met een gedurfde choreografie. Zo reed de amazone de moeilijke arbeidspirouettes foutloos pal voor onze neus. Er is best lef voor nodig om dat te durven en dat straalt vertrouwen uit. Daarnaast reed Lynne de ruin zeer goed. Tijdens de harmonieuze Kür bleef er niet alleen steeds een mooi beeld, maar ook was er continue een mooie aanleuning", aldus Wolfs.
Lynne Maas zelf gaf aan dat zij haar originele Kür had aangepast. "Ik heb in het verleden een paar keer van Florentine verloren. Dat wilde ik niet nog een keer doen, waardoor ik mijn Kür iets heb verzwaard. Dat kon ik niet meer oefenen, maar het pakte allemaal heel goed uit", vertelde een stralende Maas.
Ook over Florentine Rootveld was Wolfs lovend. "De jonge amazone reed met Up Seven een Kür op de muziek waarop haar veel te vroeg overleden moeder haar laatste Kür heeft gereden. In het draf gedeelte overtuigde de combinatie. Vooral de verruimingen waren uitermate fraai, waarbij het paard ook in de aanleuning steeds mooi bovenin bleef. In de verzamelde stap werd er iets spanning opgebouwd en mogelijk dat daardoor het galopgedeelte iets minder overtuigend werd getoond. Die spanning kwam vooral tot uiting in de wissels, die beter doorgesprongen hadden mogen worden", vertelde Wolfs.
Florentine Rootveld kon zich wel in die woorden vinden. "Mijn merrie voert veel bloed en raakte ook na drie dagen toch weer onder de indruk van de omgeving. Dat uitte zich in enige spanning, waardoor we foutjes gingen maken", aldus Rootveld, die dolblij was met de zilveren medaille.
Ook Carolien Reverdink, die met Wedgwood het brons won, was tevreden. "Toen ik aan dit kampioenschap begon had ik er niet eens op gerekend bij de laatste acht te eindigen. Daarom moest ik op het laatste moment mijn Z2 Kür nog aanpassen. Die heb ik vanmorgen om half zes thuis met een ander paard nog gereden om even te oefenen en toen was het voor mij op hoop van zegen", aldus Reverdink.
Wolfs vond het een Kür met een goede opbouw, die technisch correct werd uitgevoerd, maar de verzameling zou volgens haar in alle drie basisgangen net iets optimaler kunnen. "De verzameling was net niet zo mooi als bij de nummers één en twee, vandaar deze derde plek voor Reverdink".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Eindstand KNHS Kampioenschap ZZ-Licht:


1) Lynne Maas - Zamora (Krack C x Farrington) - 216.500
2) Florentine Rootveld (Winterswijk) - Up Seven (OO Seven x Jazz) - 207.107

3) Carolien Reverdink (Warnsveld) - Wedgwood CHWR - 206.585

Uitslag KNHS Kampioenschap ZZ-Licht, 3e onderdeel, Kür:


1) Lynne Maas - Zamora - 75.833%

2) Florentine Rootveld - Up Seven - 72.250%
3) Carolien Reverdink - Wegdwood CHWR- 71.916%

Foto: winnaars KNHS Kampioenscha ZZ-Licht: door: www.melissen.net