ProRail

Persbericht

06-06-2011

Open Dag bij Ongevallenbestrijding

Zaterdag 11 juni neemt de jeugdbrandweer in Rotterdam een kijkje in de keuken van ProRail Ongevallenbestrijding. Het team Ongevallenbestrijding van ProRail laat daarbij zien welke capaciteiten ze in huis hebben. Journalisten zijn welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Snel begaanbaar maken

Een ontspoorde trein of een ongeval op het spoor kan grote gevolgen hebben voor het treinverkeer in heel Nederland. ProRail maakt het spoor daarom zo snel mogelijk weer begaanbaar. Als er treinstellen moeten worden herspoord of weggesleept, komt de afdeling Ongevallenbestrijding in actie. Als zich ernstige ongevallen of ontsporingen voordoen, is Ongevallenbestrijding onmisbaar.

Redden en bestrijden

Voor de jongvolwassen bij de jeugdbrandweer zijn er enkele raakvlakken met Ongevallenbestrijding en zijn de werkzaamheden niet geheel onbekend. Voor ProRail is dit de ideale manier om te laten zien welke taken Ongevallenbestrijding uitvoert samen met de jeugd. De ochtend staat in het teken van hersporen, vrij baan maken en redden & bestrijden. Naast het bewonderen van de locatie en de middelen is er ook gelegenheid om te kijken of de jongvolwassen geschikt zijn als âOngevallenbestrijderâ.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.opendagbijongevallenbestrijding &category=Regionaal]