Nieuw op de Prinsengracht: smullen bij THIJS


Een verrassende verrijking van culinair Amsterdam

AMSTERDAM, 20110610 -- THIJS is het pas geopende restaurant van het Dikker & Thijs Hotel aan de Prinsengracht 438. THIJS heeft een mediterrane keuken en werkt met producten van het seizoen, pure en eerlijke ingrediënten en serveert zelf geïmporteerde wijnen uit Noord-Italië. THIJS heeft allure en tegelijkertijd een sfeervolle, eigentijdse en informele uitstraling.

PRIVATE DINING
Voor bijzondere momenten biedt het 17e – eeuwse pand van Dikker & Thijs ruimte voor het houden van een romantisch, intiem en bijzonder private diner in Amsterdam. Daarnaast is de private dining zaal bij uitstek geschikt voor zakelijk en feestelijke bijeenkomsten, seminars, workshops, (product)presentaties, exposities, verjaardagen, huwelijksfeesten of een besloten diner. Deze prachtige ruimte met een schitterend uitzicht is bovendien voorzien van modernste techniek.

In de vergaderzaal/private dining is ruimte voor 16 personen. De catering kan naar wens worden verzorgd. Bovendien biedt Restaurant THIJS een à la carte restaurant, een lounge en bar.

MENU
De keuken van THIJS biedt naast het a la carte menu (van 18.00-22.00 uur) ook een ‘Dikker’-menu (tussen 17.00-19.00 uur). Meer informatie over de inspirerende menukaart en exquise wijnen: http://www.restaurantthijs.nl/menukaart/

EEN AANWINST VOOR DE GRACHTENGORDEL
Eerste enthousiaste reviews over THIJS op diningcity.nl:

“Een Vitello Tonnato, exact zoals deze Italiaanse klassieker bereid dient te worden. Het hoofdgerecht met Gamba's, verrast met stukjes Inktvis. Buitengewoon goede bediening in een zeer ontspannen atmosfeer. Een aanwinst voor de grachtengordel.”

“Ben gek op de gevogelte lever mousse met spiesje van kippenlever en pancetta. De grote gamba's met baby inktvisjes is ook niet te versmaden. Nicole en Catharina (voorheen van restaurant Tuynhuys) maken de avond compleet. En ze importeren hun eigen Italiaanse wijn. Probeer de Refosco eens; je weet niet wat je proeft voor dat geld. Goede porties en goede prijs. Eindelijk iets goeds in de ‘toeristen buurt’ met zijn vele pizzeria's en gooi en smijt tenten”

LIGGING VAN THIJS
Door de ligging in het centrum van Amsterdam is THIJS uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook per boot of watertaxi. Voor de deur is een aanlegsteiger. Wie met de auto komt kan (betaald) parkeren op 50 meter afstand in de Hoofdstadgarage, met gegarandeerd plaats voor de gasten van THIJS.

WIE IS THIJS?
In 1895 legt de heer A.W. Dikker met zijn beroemde delicatessenzaak de basis voor wat later Dikker & Thijs gaat heten. Als Henri Thijs, die jaren bij de Franse meesterkok Auguste Escoffier heeft gewerkt, in 1915 zijn partner wordt, begint voor Dikker & Thijs het grote succes. Zij openen in de Kalverstraat hun eerste winkel en verhuizen in 1921 naar het statige hoekpand aan de Prinsengracht/Leidsestraat, waar ze beroemd worden met de verkoop van oesters, kreeft en kaviaar.

Al meer dan 100 jaar later leeft in het vernieuwde Dikker & Thijs Fenice Hotel de inspiratie van deze twee grondleggers nog altijd voort. In 2001 werd het historische hotel en het ernaast gelegen 18e eeuwse pakhuis grondig gerenoveerd en in haar oude luister en glorie hersteld. Van 1964 tot 2008 was het hotel bekend voor het Franse restaurant “de Prinsenkelder”.

In mei 2011 wordt het geheel vernieuwde restaurant THIJS geopend door de huidige eigenaren van het Dikker & Thijs Hotel. Met de opening van THIJS wordt hopelijk een lange culinaire traditie voortgezet en wordt het restaurant weer een ontmoetingsplek voor iedereen die van lekker eten houdt.

OPENINGSTIJDEN EN CONTACT
Dinsdag t/m zaterdag vanaf 16.00 uur

Prinsengracht 438
1017 KE Amsterdam
Telefoon 020 – 6250150
www.restaurantthijs.nl

Reserveren:info@restaurantthijs.nl