Ingezonden persbericht


MaxClass start Crowdfunding op SYMBID

MaxClass is een nieuw privé sociaal netwerk voor scholen waarmee leerlingen, ouders en leerkrachten met elkaar communiceren. MaxClass werd in 2010 opgericht door Internet ondernemer en onderwijs-specialist Michiel Klønhammer met als doel om binnen twee jaar marktleider in het segment van schoolcommunicatie te worden. MaxClass zocht geld en vond dit voor een deel (tweederde) bij een aantal informal investors. Daarna ontdekte MaxClass het kersverse Nederlandse crowdfunding platform Symbid dat een preselectie wedstrijd hield. Publiek kon stemmen op het populairste bedrijf en deed dat vooral op MaxClass. De prijs was een plek op het nieuwe platform en een eerste aandeel dat gekocht werd door de algemeen directeur van MKB Nederland, Leendert-Jan Visser.

www.maxclass.com/crowdfunding

Crowdfunding is hot. In bijna iedere sector worden investeringen gedaan via crowdfunding, het mechanisme om de grote massa met kleine bedragen een idee of bedrijf te laten financieren. Een belangrijk verschil tussen Symbid en andere initiatieven, is dat Symbid de eerste is die "Equity based' crowdfunding biedt, oftewel een site waar de 'believers' echt een verhandelbaar aandeel krijgen en er winst op kunnen maken. Andere initiatieven zoals het succesvolle Kickstarter.com of muzieksite Sellaband.com bieden meestal voordeeltjes of werken met een leningconstructie.

Michiel Klønhammer (michiel@maxclass.com), Chief of things van MaxClass over crowdfunding. "Symbid is een bijzonder bedrijf dat twee zaken goed heeft gedaan. Het heeft een vrij unieke juridische constructie ontwikkeld waarbij het mogelijk wordt kleine investeerders te verenigen. Daarnaast biedt het Symbid platform het gereedschap om al die kleine investeerders te bedienen. Voor ons is het een perfect initiatief omdat wij enerzijds geld kunnen ophalen, en anderzijds een leuk relatienetwerk er aan overhouden."

Korstiaan Zandvliet(korstiaan.zandvliet@symbid.com), medeoprichter van Symbid "MaxClass heeft terecht de preselectie-prijs gewonnen. Wij waren onder de indruk hoe MaxClass, wereldwijd stemmers op de publieksprijs wisten aan te trekken. Ik ben erg blij met pioniers als MaxClass op het Symbid platform, niet alleen omdat de propositie erg goed is maar ook omdat Michiel Klonhammer een goed uitgedachte visie heeft over hoe hij zijn crowdfunding campagne vorm wil geven, het is dan ook niet verwonderlijk dat MaxClass op dit moment de meest populaire propositie is op Symbid"

Over MaxClass

MaxClass is een gratis communicatieplatform voor leerlingen, ouders en school. Het maakt het eenvoudig voor scholen om contact te houden met de klas. Voor ouders biedt het de mogelijkheid om andere ouders beter te leren kennen. MaxClass verschilt van de grote netwerken zoals Facebook en Hyves omdat de rollen op school (ouders, leerlingen etc.) een belangrijke rol spelen maar, ook omdat de privacy gewaarborgd wordt, naast functies die speciaal voor het onderwijs worden ontwikkeld. MaxClass is live gegaan met een beta eind Januari 2011 en heeft inmiddels 450 klassen aangetrokken, verdeeld over scholen in heel Nederland. MaxClass ontving in April een nominatie voor de prestigieuze IPON Awards. MaxClass biedt een zogenaamd Freemium model waar de meeste gebruikers in ruil voor (educatieve) advertenties gratis gebruik maken van het platform en sommige scholen een kleine licentie betalen. MaxClass sloot intussen een eerste deal met Pearson Education, de grootste educatieve uitgever ter wereld.

Meer weten MaxClass?
Bekijk www.maxclass.com/crowdfunding
www.maxclass.com




Ingezonden persbericht