Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ontmoet kunstenaars bij KOP

Van 20 mei t/m 3 juli organiseert KOP in Breda het project Territorial Pissings. Een onderzoek naar persoonlijke domeinclaim in de openbare ruimte. Harmen de Hoop en Daan den Houter, twee van de deelnemende kunstenaars aan het project, geven op dinsdag 14 juni een werkpresentatie bij KOP.

Kunstenaars

Tijdens iedere expositie nodigt KOP één of twee van de deelnemende kunstenaars uit om te komen vertellen over zijn / haar werk en werkwijze. Dit keer zijn dat Harmen de Hoop en Daan den Houter.

Harmen de Hoop

Harmen de Hoop staat bekend om zijn minimale ingrepen in de openbare ruimte, waarmee hij de vertrutting van de Nederlandse samenleving op een komische manier aan de kaak stelt. Er is onlangs een overzichtspublicatie van zijn werk uitgebracht. Een maar liefst 2,5 kg wegend beeldoverzicht van 54 projecten van de afgelopen 20 jaar.

Daan den Houter

Daan den Houter is de bedenker van het "Geld Veld"; Het trapveldje aan de Laan van Rasseghem in Breda wat op zaterdagochtend 28 mei in het kader van Territorial Pissings "ineens" bezaaid lag met 25.000 muntjes van 1 eurocent. Daan zoekt met zijn werk de interactie met het publiek op. Enerzijds door een letterlijke beleving, anderzijds doordat zijn ideeën je niet loslaten.

Studentenavond

Onder de noemer Studentenavond komen de twee kunstenaars op dinsdagavond 14 juni naar KOP. Dit betekent echter niet dat de avond alleen toegankelijk is voor studenten! Iedereen is welkom. Kosten zijn ¤3 p.p. en daarbij is een bord avondeten inbegrepen. Aanmelden kan t/m 13 juni via mail@kop.nu.

Studentenavond: Harmen de Hoop en Daan den Houter

Dinsdag 14 juni | 18.00 - 21.00 uur

www.kop.nu / www.facebook.com/KOPfanpage / www.twitter.com/KOP_Breda

KOP - Speelhuislaan 171 - Breda



Ingezonden persbericht