Gemeente Oldebroek


Concept Toekomstvisie Oldebroek 2030 gereed

Alle inspanningen van de afgelopen maanden, heeft geleid tot een concept Toekomstvisie 2030 met de titel 'Oldebroek: Natuurlijk Dynamisch'. Leidraden zijn inspelen op kracht van inwoners en de landschappelijke pracht en ruimte bieden aan innovatief ondernemen.

Sinds begin 2011 werkt de gemeente samen met inwoners aan de Toekomstvisie 2030. Dit leidde tot dorpsgesprekken, debatten en rondetafelgesprekken. Hierin zijn kansen en kwaliteiten voor de gemeente benoemd. Op basis van alle informatie heeft de gemeente verschillende scenario's uitgewerkt. Op 18 april 2011 is over deze scenario's gestemd door inwoners van de gemeente, tijdens een bijeenkomst in Dorpshuis Wezep. Daarna hadden het college en de raad de taak om te komen tot een concept Toekomstvisie 2030.

Natuurlijk dynamisch
De voordelen van de verschillende scenario's zijn gecombineerd en samengevoegd. Daarmee is de concept Toekomstvisie 2030 een feit. De titel van de visie luidt: 'Oldebroek: Natuurlijk Dynamisch'. Drie thema's vormen de leidraad voor de toekomstvisie:
1.inspelen op de kracht van inwoners; 2.inspelen op de landschappelijke pracht; 3.unieke ligging en ruimte bieden aan innovatief ondernemen. In de missie van de toekomstvisie staat dit als volgt beschreven: 'Oldebroek is een woongemeente met aandacht voor elkaar en met een fraaie omgeving waar het goed recreëren is. Oldebroek wil optimaal inspelen op de kracht van de mensen, de pracht van het landschap, de unieke ligging en de ondernemingsgeest.'

Negen doelstellingen
De missie van de concept Toekomstvisie 2030 is nog vrij abstract en algemeen. De missie is vertaald naar negen doelstellingen die concreter zijn uitgewerkt. Deze doelen vormen de route naar de toekomst. Onderstaand de doelstellingen op een rij:
1.Vitale kernen, betrokken inwoners en zorg voor elkaar. 2.Hoge omgevingskwaliteit en compleet voorzieningenaanbod met de regio. 3.Ruimte voor initiatief en creativiteit. 4.Divers en kwalitatief woonaanbod. 5.Goed ontsloten buitengebied voor toerisme en recreatie. 6.Ruimte voor vakmanschap, innovatie en duurzaamheid. 7.Samen sterk met de gemeenschap. 8.Sterk imago Oldebroek als woongemeente. 9.Samen sterk in de regio: Oldebroek als netwerkspeler.

Wat vinden inwoners van deze concept Toekomstvisie? Op donderdag 9 juni 2011 bespreekt de raadsbrede commissie Bestuur en Veiligheid de concept Toekomstvisie 2030. Dit is in de raadszaal van het gemeentehuis. U kunt daarbij aanwezig zijn. Aanmelden voor spreekrecht kan uiterlijk tot en met dinsdag 7 juni, bij voorkeur per e-mail: griffie@oldebroek.nl of telefonisch: (0525) 638228. Op dinsdag 28 juni 2011 stelt de raad de definitieve Toekomstvisie 2030 vast.

Op de website www.oldebroek2030.nl vindt u meer informatie. Ook vindt u op die website de gehele concept Toekomstvisie 2030.