Ingezonden persbericht


Persbericht

Releasedatum CLUB ZEUS verschoven naar 9 juni!

CLUB ZEUS
de nieuwe speelfilm van David Verbeek
(R U There, Shanghai Trance)

Film over hostboys in Shanghai als professionale hartendieven Lange deadline media kunnen nu reeds een screener
(film op dvd als viewingcopy) aanvragen bij mvsp.

Return of the Tiger Award en rechten verkocht aan
internationale sales company Reel Suspects.

De releasedatum van Club Zeus, de nieuwe film van de Nederlandse regisseur David Verbeek (scenario en regie), is verschoven naar 9 juni.

Met veel succes is de film vertoond op het 40e International Film Festival Rotterdam (IFFR). Zowel Club Zeus als Oki's Movie van Hong Sang-Soo werden bekroond met de Return of the Tiger Award, een bijzondere award die vanwege het 40-jarig jubileum voor de eerste keer werd uitgereikt. De jury bestond uit de vijftien regisseurs die waren geselecteerd voor het Return of the Tiger-programma.

Daarnaast verwierf de internationale sales company Reel Suspects de salesrechten.

Distributie: Cinema Delicatessen.

David Verbeek regisseerde eerder de lange speelfilm R U There, die in 2010 in het prestigieuze 'Un Certain Regard' van het Filmfestival van Cannes in première ging. Ook regisseerde hij de film Shanghai Trance, waarmee hij genomineerd was voor een Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam 2008.

Producent van Club Zeus is Raymond van der Kaaij voor het Rotterdamse Revolver Media. In korte tijd is dit inmiddels David Verbeeks vierde film. Zie ook http://www.facebook.com/clubzeus

Club Zeus vertelt het verhaal van twee professionele hostboys in Shanghai. Deze jongens werken in een zogenaamde hostclub, waar iedere avond vrouwen komen die behoefte hebben aan gezelschap, aandacht, een gesprek, liefde. Hostboys zijn professionele hartendieven, wiens doel het is ervoor te zorgen dat de vrouwen blijven terugkomen en soms tienduizenden euro's aan champagne en feesten uitgeven. Leonardo is één van deze hosts, een ingetogen jongen wiens dag begint als de nacht valt en eindigt als de zon weer opkomt. Leonardo verdient goed met het verkopen van aandacht, vriendschap en emotie en hij heeft een dagtaak aan het onderhouden van tientallen 'relaties' met vrouwen. Op een dag staat Sly (27) voor zijn deur, een knappe, slanke jongen en ooit de best verkopende host.

Club Zeus is een filmisch portret van met het leven en de liefde worstelende twintigers in een razendsnel veranderende Chinese metropool. In Club Zeus wordt sociale vervreemding, emotionele afhankelijkheid, verlangen en liefde met elkaar vervlochten in een stad die sneller verandert dan dat haar inwoners volwassen kunnen worden.

................................EINDE PERSBERICHT………………………

Verwachte premièredata Cinema Delicatessen:

NÖMADAK TX van Raúl de la Fuente - nu in de filmtheaters STAND VAN DE MAAN van Leonard Retel Helmrich - nu in de filmtheaters STAND VAN DE STERREN van Leonard Retel Helmrich - nu in de filmtheaters SMAKELIJK ETEN van Walther Grotenhuis - vanaf 10 maart AUTUMN GOLD van Jan Tenhaven - vanaf 7 april
CLUB ZEUS van David Verbeek - vanaf 9 juni