Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 3 maart 2011

ROTTERDAMSE SCHOUWBURG & MOTEL MOZAIQUE HALEN 'KYTECRASH' NAAR ROTTERDAM

Op donderdag 9 juni presenteren de Rotterdamse Schouwburg en Motel Mozaïque Kytecrash, het nieuwe project van Colin 'Kyteman' Benders en Eric Vloeimans. Tickets voor dit concert zijn per direct in de voorverkoop verkrijgbaar.

In de herfst van 2010 betraden Colin Benders, Eric Vloeimans en zes van hun bevriende muzikanten de in Utrecht gevestigde Kytopia-studio voor een aantal sessies. Deze sessies zijn een muzikaal 'Kytopiaans gesprek' geworden. Dit betekent dat de betrokken muzikanten met minimale voorbereiding een maximale artistieke vrijheid creëren. De synergie na slechts vijf dagen intensief converseren is gebundeld op de plaat getiteld 'Kytecrash' die 12 maart uitkomt op het label Kytopia.

De aanleiding voor de muzikale ontmoeting lag een aantal maanden ervoor. De wegen van Benders en Vloeimans kruisten elkaar nadat zij werden uitgenodigd op het Duketown Jazzfestival in Den Bosch. Na dat optreden nodigde de jonge trompettist zijn voormalig leermeester uit om een aantal dagen samen te komen in de studio van Kytopia. De sessies resulteerden in een intense muzikale conversatie waar alle acht muzikanten een even belangrijk aandeel in hadden.

Of die conversatie iets heeft opgeleverd? "De cd is een speeltuin vol avontuur waar werelden bij elkaar komen.", zegt Vloeimans. "We tuimelen over elkaar heen, we roetsen van de glijbaan en springen in de lucht." En Benders vult aan: "Ik zou duizend dingen kunnen zeggen over dit project, en geen van allen zullen ook maar enige waarde toevoegen aan wat het is. Het gromt en bijt, het kwispelt en kwijlt. Dit project leeft en wil niet in een zin gevangen worden. Laat je in de tijdspanne van een nummer gestraft en getroost worden. Neem de tijd. Laat mijn bedoeling van dit project secundair zijn en vertel je eigen verhaal. Dit is Kytecrash."

Kytecrash staat op donderdag 9 juni in de Rotterdamse Schouwburg. Tickets voor deze show kosten ¤ 17,50 (excl. servicekosten) en zijn per direct verkrijgbaar via de voorverkoopkanalen van de Rotterdamse Schouwburg (website, telefonisch, kassa) en via de website van Motel Mozaïque.

Line-up: Colin Benders - Trompet; Eric Vloeimans - Trompet; Gulli Gudmunsson - Basgitaar; Jasper van Hulten - Drums; Jeroen van Vliet - Toetsen; Mathijn den Duijf - No Input Dubmachine; Niels Broos - Toetsen; Pax - Vocals.

www.kytopia.com | www.ericvloeimans.com

www.rotterdamseschouwburg.nl | www.motelmozaique.nl

KYTECRASH

Datum: Donderdag 9 juni 2011

Locatie: Rotterdamse Schouwburg, Grote zaal

Zaal open: 20.00 uur

Aanvang concert: 21.00 uur

Entree: ¤ 17,50 (exclusief servicekosten)

-- Einde persbericht --




Ingezonden persbericht