NCRV

Marathon-uitzending Alpe d'HuZes op themakanaal Spirit 24

Ingezonden door NCRV op 19 mei, 2011 - 15:19



donderdag 09 juni 2011 - 12:00 uur
Zender:
Spirit24

Het digitale themakanaal Spirit 24 staat op donderdag 9 juni de hele dag in het teken van het wielerevenement Alpe d'HuZes. In een marathon-uitzending, van 12.00 tot 20.00 uur, doet de televisiezender live-verslag van dit sportieve evenement ten bate van KWF Kankerbestrijding. Klaas Drupsteen (NCRV), Bert Kranenbarg (NCRV), Jetske van den Elsen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) verzorgen, vanuit Frankrijk, de presentatie.

De zesde editie van de wieleractie Alpe d'HuZes vindt plaats op de flanken van de legendarische Alpe d'Huez in Frankrijk. Meer dan 4000 deelnemende (amateur)wielrenners zullen proberen de Alpenreus zesmaal te bedwingen. Zij hopen hiermee een recordbedrag op te halen voor de strijd tegen kanker. Het streven is om dit jaar een bedrag van minimaal 20 miljoen euro bij elkaar te fietsen.

Tijdens de televisie-marathon op Spirit 24 is het evenement van minuut tot minuut te volgen. Vanaf 12.00 uur doet Klaas Drupsteen verslag. Hij spreekt met de renners, met vrienden en familie langs het parcours en laat u reportages zien over de voorbereidingen en de activiteiten op en rond de berg. Vanaf 16.00 uur is te zien hoe Bert Kranenbarg zijn Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg presenteert vanaf de finishlijn. Jetske van den Elsen en Herman van der Zandt doen tussen 19.00 en 20.00 uur verslag van de finale van de dag. Dit vreugdevolle en emotionele slot zal gelijktijdig te zien zijn op Nederland 1.

De digitale televisiezender Spirit 24 is de hele dag online te bekijken via de website www.spirit24.nl. Kabelmaatschappijen [UPC, Ziggo, Caiway, Delta, KPN en Kabel Noord] bieden hun klanten de mogelijkheid de marathon-uitzending op televisie te volgen. Zij bieden het signaal van Spirit 24 aan via hun etalagekanalen of maken de zender gratis beschikbaar voor hun digitale kijkers. Op www.spirit24.nl zijn alle details hierover te vinden.

Website:
spirit24.nl