Ingezonden persbericht

PERSINFORMATIE

Nationale ICT~Awards 2011 van start

Woerden, 8 april 2011

ICT~Office organiseert samen met de ministeries van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties en Stichting ICT~Milieu voor de twaalfde keer de uitreiking van de Nationale ICT~Awards. De drie prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijk netwerkdiner voor genodigden op donderdagavond 23 juni 2011. De genomineerden voor deze awards worden bekendgemaakt op 9 juni.

Awards aan zee! geeft de ambiance en entourage weer van dit diner, dat is verhuisd van de Nieuwe Kerk in Den Haag naar Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. De avond staat dit jaar onder leiding van gastheer Charles Groenhuijsen.

De Nationale ICT~Awards zetten innovatieve ICT-initiatieven in het zonnetje en stimuleren daarmee het beter en slimmer inzetten van ICT in het bedrijfsleven, de non-profit sector en de overheid. Dit jaar worden er drie Awards uitgereikt, die elk een ander aspect van innovatie met ICT belichten.

De Aanbesteding Award is de prijs voor de beste Europese aanbesteding door een overheidsinstelling op het gebied van ICT. De award stimuleert dat de overheid en het bedrijfsleven gezamenlijk werken aan (innovatieve) ICT-oplossingen die breed inzetbaar zijn binnen de overheid.

De ICT~Office Innovatie Award is voor de persoon of organisatie die een pluim of aanmoediging verdient gezien zijn of haar strategische en leidende rol in een innovatietraject.

De ICT~Milieu Award is een initiatief van de Stichting ICT~Milieu en wordt toegekend aan de meest aansprekende en innovatieve ICT-toepassing om energieverbruik te verminderen, recycling te bevorderen en de druk op de winning van schaarse grondstoffen te reduceren. Het kan daarbij gaan om een ICT-toepassing die zelf minder energie verbruikt in de productie, gebruik en recycling, dan wel een toepassing die het energieverbruik in andere processen reduceert met respect voor het milieu.

Nadere informatie

Nadere informatie over de Nationale ICT~Awards is te vinden op www.ictawards.nl.

De Nationale ICT~Awards 2011 worden mede mogelijk gemaakt door de ministeries van EL&I en BZK, Stichting ICT~Milieu en ICT~Office.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van ruim 500 IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. De leden van ICT~Office hebben een omzet van ¤ 30 miljard, bieden werk aan een kwart miljoen mensen en dragen bij aan 70% van alle innovaties. www.ictoffice.nl

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht