Gemeente Berkelland


Persbericht
18 mei 2011

Inloopbijeenkomst over herinrichting Veemarkt en deel Lange Wal in Borculo

Het project Beleef de Berkel is nu ruim een jaar in uitvoering. Het doel van dit project is de toeristisch recreatieve mogelijkheden in het Borculose centrum te verbeteren. Het beter bevaarbaar maken van de Berkel is er onderdeel van, maar ook de herinrichting van het openbaar gebied. Na de septemberfeesten zal begonnen worden met de herinrichting van de Veemarkt en een deel van de Lange Wal. Op donderdag 9 juni 2011 van 17.00 tot 19.00 uur vindt in Café-restaurant Peters aan de Steenstraat 7 in Borculo over de herinrichtingsplannen een inloopmiddag plaats.

Hoe komt de Veemarkt er uit te zien?
Het project waar in september mee gestart wordt is de herinrichting van de Veemarkt. Dit gebeurt in combinatie met de herinrichting van de Lange Wal. Voor deze straat gaat het om het deel tussen de Veemarktbrug en het Muraltplein. Bij het ontwerp van de 'nieuwe' Veemarkt blijft de huidige parkeerfunctie behouden, maar krijgt het geheel een aantrekkelijker aanzien. Er is voor gekozen geen hoogteverschillen in de verhardingen aan te brengen. Dit betekent dat alles op één niveau wordt gebracht. Het her en der aanwezige groen wordt vervangen door een duidelijke groenstructuur. Aan de kant van de Berkel, op de plek van het vroegere postkantoor, blijft ruimte gereserveerd voor een nieuw winkel- en woongebouw. De openbare verlichting wordt vervangen door nieuwe openbare verlichting. Deze wordt zo geplaatst dat er een plein vrij blijft van obstakels. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijk plein dat ook zeer geschikt om evenementen te organiseren.

Wanneer ter inzage en wanneer uitvoeren?
De tekening met het voorlopig ontwerp ligt vanaf woensdag 25 mei tot en met woensdag 22 juni 2011 tijdens openingstijden ter inzage in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis aan de Marktstraat 1 in Borculo. Op donderdag 9 juni 2011 vindt een inloopmiddag plaats in Café-restaurant Peters aan de Steenstraat 7 in Borculo van 17:00 tot 19:00 uur. Daar zijn medewerkers van de afdeling Ruimte en Projecten van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden en opmerkingen te noteren. De start van de uitvoering is gepland na het weekend van het septemberfeest. Het septemberfeest is van 31 augustus tot en met 4 september 2011.

Wat is al uitgevoerd?
Zoals goed is te zien, zijn al verschillende projecten uitgevoerd. Bruggen over de Berkel zijn vervangen of vernieuwd, waaronder de Muraltpleinbrug en de Veemarktbrug. Ook is er een aanlegsteiger gemaakt voor het gemeentehuis. Een prachtige plek aan het water waar het goed toeven is. De bestaande parkeerplaats aan de Wolververshoek is opnieuw ingericht. De aanleg van een ruimte parkeergelegenheid bij het gemeentehuis voor bezoekers en bezoekers van het centrum nadert zijn voltooiing. Tegelijkertijd wordt er hard gewerkt aan de inrichting van het Berkelpark naast en achter het gemeentehuis. Aan het eind van het jaar ligt hier een ruim en groen gebied aan de Berkel recht tegenover het centrum van Borculo.