Gemeente Best

Best heeft Structuurvisie

07-06-2011

De gemeenteraad heeft op 9 mei jongstleden de Structuurvisie Best vastgesteld. De structuurvisie geeft het toekomstige beeld van Best (tot 2030) weer en is samen met Bestse inwoners, organisaties en ondernemers tot stand gekomen.

De structuurvisie laat onder andere zien waar woningbouw gaat plaatsvinden, hoe de bedrijventerreinen zich kunnen ontwikkelen, hoe mensen in Best kunnen leven in hun straat, wijk en regio. Ook is aandacht besteed aan de relatie met het buitengebied. Waar houdt het dorp op en begint de natuur? En waar kunnen recreatieve mogelijkheden komen of versterkt worden? Ook hoe Best zich verhoudt tot Eindhoven en omgaat met de regionale taakstelling qua wonen en werken is onderdeel van de structuurvisie Best.

Hoe is de structuurvisie opgesteld?
De gemeente is in het kader van de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening verplicht een structuurvisie op te stellen. De Structuurvisie Best is tot stand gekomen door middel van een open planproces. Dit betekent dat - naast de formele inspraakprocedure - u als Bestse inwoner, organisatie en ondernemer uw mening kenbaar hebt kunnen maken. Aan de hand van stellingen hebben we in de zomer van 2010 getoetst hoe u tegen bepaalde vraagstukken aankeek. Deze informatie hebben we verwerkt in de structuurvisie en eind 2010 is de inspraakprocedure doorlopen. De ingediende zienswijzen zijn beantwoord en op basis van al deze informatie heeft de raad besloten om de structuurvisie vast te stellen.

U vindt de Structuurvisie Best 2030 onder Projecten > Structuurvisie.
---