Liander

Oplossing voor optimaal terugleveren kwekerij

9 juni 2011

Arnhem - Voor vele tuinders is het terugleveren van elektriciteit een belangrijke bron van inkomsten. Door sterke schommelingen in de vergoeding voor teruggeleverde energie, is het niet altijd gunstig om terug te leveren. Op het juiste moment schakelen is erg belangrijk geworden. Zo ook voor Kwekerij Satter Orchids.

Kwekerij Satter Orchids in Zaltbommel is één van de grotere geautomatiseerde kwekerijen in het Liander verzorgingsgebied. Sinds de prijzen van energie schommelen is het voor Satter Orchids niet interessant om continu terug te leveren. Voor een maximaal rendement wordt de generator op het juiste moment geschakeld aan het net. En door de marktontwikelingen is het aantal schakelingen enorm toegenomen.

Bij controles en onderhoud bleek de huidige generatorschakelaar hier minder geschikt voor. Een aanpassing van de installatie was nodig. Liander heeft Kwekerij Satter Orchids daarom geadviseerd om een Sicuro schakelaar erbij te plaatsen. Deze schakelaar is geschikt om veelvuldig te schakelen. De Sicuro schakelaar is speciaal door Liandon ontwikkeld in samenwerking met Alfen om aan de nieuwe klantwens, die in de gehele markt toeneemt, te voldoen.

Op 12 mei is de Sicuro schakelaar geplaatst. Hiermee is Kwekerij Satter Orchids de eerste klant waar de schakelaar aanvullend is geplaatst. De heer Jacob Satter, geeft aan dat hij zeer tevreden is over de samenwerking met Liander. Daar vult de heer Satter nog aan toe: `In deze tijd is betrouwbaarheid en service van groot belang en niet zoals vroeger alleen de prijs.'