Gemeente Medemblik


-

-

Predicaat Hofleverancier

09-06-2011 |

Voor Schilderscombinatie Loos in Wognum.

Schilderscombinatie Loos is vanaf 30 mei in het bezit van het predicaat Hofleverancier. Commissaris van de Koningin de heer Remkes kwam naar het bedrijfspand op Overspoor om de bijbehorende oorkonde `tot het voeren van het koninklijk wapen met de toevoeging Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier` uit te reiken.

De gebroeders Loos vierden in september 2010 het 100 jarig bestaan van de schilderscombinatie. Schildersbedrijf Loos werd in 1910 opgericht door opa Simon Loos. In 1950 werd het bedrijf overgenomen door zijn zonen Arie, Dirk en Ben. De huidige generatie nam het bedrijf over in 1984 (Siem en Marian). In 1995 traden ook de broers Ted en Marcel toe. Ook hun echtgenotes werken in het bedrijf. Commissaris Remkes noemde het uniek dat een kleinschalig familiebedrijf zich koninklijk hofleverancier mag noemen.

De titel 'Hofleverancier' en het bijbehorende wapenschild is bestemd voor kleine en middelgrote bedrijven met een regionale uitstraling, die minstens honderd jaar bestaan en een onberispelijke reputatie hebben. Ze hoeven niet per se aan het Hof te leveren. Wanneer een firma in buitenlandse handen overgaat of een statutaire wijziging ondergaat en een NV of BV wordt vervalt het predicaat. Het predicaat is voor een periode van 25 jaar afgegeven.