Gemeente Waddinxveen


Hefbrug Waddinxveen buiten gebruik

9 juni 2011 - De hefbrug in Waddinxveen is rond 09.15 uur buiten gebruik geraakt. Het beweegbare gedeelte van de hefbrug, de hef, is van dertig meter hoogte naar beneden gekomen. Niemand raakte gewond; ook is er geen schade aan eigendommen van derden ontstaan. De hefbrug zelf is wel beschadigd.

http://www.zuid-holland.nl/contentpagina.htm?id=80025

Oorzaak

De hef viel tijdens een stroomstoring in Waddinxveen. Een noodaggregaat zorgt er normaal gesproken voor dat de hefbrug met noodbediening in gebruik blijft. Ook in dit noodaggregaat ontstond storing, waardoor de reminstallatie niet meer werkte. Hierdoor viel de hef. De provincie Zuid-Holland onderzoekt wat de schade aan de brug is. Daarnaast wordt onderzocht of er sprake is van een menselijke fout.

Omleiding voor alle verkeer

De hefbrug zowel voor het weg- als vaarwegverkeer buiten gebruik. Om veiligheidsredenen is de hefbrug ook voor voetgangers en fietsers niet toegankelijk. Alle verkeer wordt omgeleid via de Coenecoopbrug en de hefbrug in Boskoop. Taxibusjes met aanhangwagens rijden voetgangers en fietsers om. De busjes staan in Waddinxveen op de kruising Oranjelaan / Kerkweg-Oost en op de N 207, ter hoogte van de brug.

Onderzoek naar schade

De storing van de brug heeft geen verband met het al geplande groot onderhoud in 2012. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Lees hier meer over op de webpagina van de hefbrug Waddinxveen. http://www.zuid-holland.nl/overzicht_alle_themas/c_e_thema_verkeer-verv oer/c_e_thema_verkeer-wegverkeer/c_e_thema_verkeer-hefbrug-waddinxveen. htm

Â

Foto: John van der Tol