Gemeente Zoetermeer

Nieuwe ondergrondse containers gereed

milieueiland Olof Palmelaan
In maart is op 29 locaties in de stad gestart met het plaatsen van ondergrondse containers voor de inzameling van glas, papier, kleding en plastic. Op woensdag 15 juni plaatst wethouder Frank Speel om 11.00 uur, de laatste ondergrondse container aan de Houtsingel (vlakbij de Zuidweg).
De nieuwe containers zijn groter en raken minder snel vol waardoor de woonomgeving schoner blijft. Alle 29 locaties zijn vanaf 15 juni gereed voor gebruik.

Kleine attentie
Het scheiden van afval begint in huis. Voor Zoetermeerders die op woensdag 15 juni tussen 11.00 en 12.00 uur; glas, papier, kleding of plastic inleveren bij de Houtsingel is er een kleine attentie (een eenvoudig hulpmiddel om thuis afval te scheiden).

Door afval gescheiden aan te bieden kan iedereen bijdragen aan een beter milieu. De gemeente vindt afvalscheiding belangrijk omdat afval als grondstof dient voor nieuwe producten. Bovendien worden de kosten voor afvalverwerking lager door gescheiden afvalinzameling. Helpt u ook mee door uw afval gescheiden aan te bieden?