KNHS

Lynne Maas overtuigend naar zege in eerste onderdeel ZZ-Licht 9 juni 2011
Lynne Maas - Zamora

DE STEEG (KNHS) - In eerste onderdeel van het KNHS Kampioenschap in de klasse ZZ-Licht gingen 32 combinaties van start, waarvan slechts een dozijn combinaties een score wist te realiseren die 64% of hoger was. "Ik vond dat we een zeer sterke kopgroep hadden, maar de staart is voor een kampioenschap te lang", aldus jury voorzitter Mathie Boomaars. Lynne Maas won overtuigend met de Krak C-nakomeling Zamora dankzij een hele complete proef.

Lynne Maas won en in de ogen van Boomaars had de amazone haar paard technisch zeer goed voor elkaar. "Zamora bleef constant bovenin lopen en toonde een hele rustige aanleuning. Alle gevraagde onderdelen werden goed ingeleid en steeds weer goed afgewerkt. Daarbij bleef Zamora steeds heel mooi ontspannen en verrichte met zichtbaar plezier haar werk. Daarbij zit de amazone perfect op haar paard en toont ze steeds een fijne inwerking", aldus Boomaars.

Carolien Reverdink (Warnsveld) werd met Wedgwood CHWR (v. Lord Sinclair) de lachende derde, door onenigheid binnen het oordeel van de driejuryleden. Bij twee juryleden stond zij op de vierde plek en bij één jurylid derde, waardoor ze tweede werd. "Dat kan wanneer je met twee juryleden aan de korte zijde zit en met één jurylid aan de lange. Carlien reed een foutloze proef en ze reed voor alles wat ze waard was. Daarbij bleef haar paard de hele proef de takt bewaren en was het beeld steeds heel mooi bergop, waarbij het goede gebruik van het achterbeen opviel", aldus Boomaars.

Op de derde plek eindigden Rogier Schullekens met Wortila (v. Gribald)i, Florentine Rootveld (Winterswijk) met Up Seven (v. OO Seven) en Thamar Zweistra (Schore) met Hexagon's Zorion (v. Rubiquil). Schullekens stond bij jurylid Els Mouw op de eerste plek, terwijl juryvoorzitter Boomaars hem de negende plek had toebedacht. "Natuurlijk hebben we in de break het hier met elkaar over gehad en dan konden we concluderen dat het beeld vanaf de lange zijde beduidend mooier was dan vanaf de korte zijde, waar ik zat. Ik constateerde dat het paard onder andere in de wissels iets zoekend was. Zeker is dat we van deze combinatie een aansprekende stap en drafreprise hebben gezien, maar voor mij mocht er in de galoponderdelen net iets meer balans zijn", aldus Boomaars. Lovend was de voorzitter over het sterke begin van Florentine Rootveld. "Zij begon heel sterk in de draf en het paard werd voorgesteld met veel schwung en een mooie zelfhouding. Jammer genoeg wist de amazone dat beeld in de galoponderdelen niet vast te houden. Er trad iets spanning open, dat was zichtbaar in een paar minder fraai doorgesprongen galopwissels. Thamar Zweistra wist met haar paard steeds de mooie aanleuning te bewaren. Ook zij reed een zeer correcte degelijke proef, alleen was het erg jammer dat Zorion in de tweede arbeidspirouette even uit de galop viel. Jammer temeer omdat de combinatie vanaf het eerste begin zeer energiek reed", aldus Boomaars.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag KNHS Kampioenschap dressuur ZZ-Licht, 1e onderdeel:, (= tevens tussenstand)


1) Lynne Maas - Zamora (Krack C x Farrington) - 71.429
2) Carolien Reverdink (Warnsveld) - Wedgwood CHWR (Lord Sinclair x Corleone) - 68.571

3) Rogier Schulkens - Wortila (v. Gribaldi) - 68.190 3) Florentine Rootveld (Winterswijk) - Up Seven (OO Seven x Jazz) - 68.190
3) Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon's Zorion (Rubiquil x Matador) - 68.190

Foto Lynne Maas en Zamora door: www.melissen.net