Politie Amsterdam-Amstelland

Beelden overval juwelier Istanbul online

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op juwelier Istanbul in de Shopperade aan het Osdorpplein. Van de twee voortvluchtige daders is beeldmateriaal beschikbaar. Beelden daarvan zijn door het onderzoeksteam op www.depolitiezoekt.nl en www.youtube.com/politieaa geplaatst in de hoop dat de daders door iemand worden herkend. Het is de zesde zaak op het online politiekanaal.

Tableaus met sieraden
De gewapende overval vond plaats op woensdag 27 april rond 10.25 uur. Op de beelden is te zien hoe de twee overvallers de zaak binnenkomen en over de balie springen. Ze bedreigden de drie aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. Eén van de overvallers slaat de vitrines stuk en pakt een aantal tableau's met sieraden weg, die hij in een grote sporttas stopt. De twee overvallers rennen vervolgens door de Shopperade naar buiten, springen op een gereedstaande scooter en rijden hard weg in de richting van het Stadsdeelkantoor op de Pieter Calandlaan.

Vragen
De politie wil in contact komen met getuigen die zowel voor, tijdens als na de overval bijzonderheden hebben gezien, of weten waar de gestolen sieraden te koop zijn of worden aangeboden. Mensen die de overvallers herkennen, kunnen een tipformulier invullen op de site www.depolitiezoekt.nl, contact opnemen met het onderzoeksteam via 020 559 2500 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

» Bekijk de beelden op www.depolitiezoekt.nl


____________________