Politie Hollands Midden

Katwijk - Brom- en snorfietscontrole

Katwijk, 09-06-2011 o De politie heeft donderdag 9 juni tussen 08.15 en 14.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de binnenplaats van het politiebureau in Katwijk aan de Piet Heinlaan.

De controle is gehouden na klachten van geluidsoverlast en in het kader van de veiligheid. Van alle bestuurders werd ook een blaastest afgenomen. Niemand had alcohol gedronken.

In totaal zijn er 60 brom- en snorfietsen gecontroleerd en werden er 32 bekeuringen geschreven. Dit was voor de constructie snelheid (24), rijden zonder rijbewijs (2), het niet op de eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs (4), het niet over de gehele lengte hebben van een gasdichte uitlaat en voor een onverzekerde de snorfiets. Vier bestuurders kregen een brief voor de recidive regeling brom-/snorfietsen.

Controle van bromfietsers Met de rollerbank wordt dan gecheckt of de bromfietsen niet zijn opgevoerd. Kan de bromfiets hard rijden dan toegestaan dan kan deze in beslag worden genomen of volgt er een bekeuring. Ook wordt er gekeken of de bromfietser een helm op heeft en of deze goed bevestigd is. Wanneer een helm tijdens een ongeval niet goed bevestigd is, dan kan die van het hoofd afschieten en is ernstig hersenletsel niet uitgesloten. De controles zijn voor de veiligheid van de bromfietser, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Een bromfiets die harder rijdt dan toegestaan kan ook een ernstiger ongeval veroorzaken.