ROC Friese Poort

Samenwerking met Koninklijke De Vries Makkum

09 juni 2011

ROC Friese Poort en Koninklijke De Vries Makkum hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit gebeurde onder het toeziend oog van wethouder Andries Eckhart van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Vanaf 1 september volgens zestien jongeren een BBL-opleiding op niveau 2: Scheepsinterieurbouwer, scheepsmetaalbewerker, installatiemonteur of jachtschilder. Zij gaan aan het werk op de werf van Koninklijke De Vries in Makkum en krijgen één dag in de week les. Docenten van ROC Friese Poort verzorgen de lessen in een speciaal ingericht ruimte bij De Vries. Naast vakspecifieke technische onderdelen krijgen zij ook vakken zoals Nederlands, Engels en Rekenen. Op de werf worden de leerlingen begeleid door leermeesters. Door hen bij de ontwikkeling van de lesstof te betrekken, komt een opleiding tot stand waarbij theorie en praktijk perfect bij elkaar aansluiten. Leerlingen die de opleiding afronden met een diploma hebben naast een startkwalificatie ook nog eens een baangarantie bij De Vries.

De nieuwe samenwerking sluit mooi aan bij het totale maritieme opleidingenaanbod van ROC Friese Poort. Naast de genoemde niveau 2 opleidingen kent het ROC ook nog opleidingen op niveau 2, 3 en 4 op het gebied van Watersportindustrie. Sinds kort is daarbij de nieuwe niveau 4 BOL opleiding Maritieme Techniek aan toegevoegd. Deze opleiding bestaat uit twee basisjaren. Daarna kiest de leerling voor een twee jaar durende uitstroomrichting: Jachtbouw, Scheepsbouw, Offshore of Waterbouw/scheepselektronica.