Watersportverbond - KNWV

Directeur Mariken Koole vertrekt bij het verbond

donderdag 9 juni 2011

Mariken Koole neemt afscheid als directeur van het Watersportverbond. Â
Mariken Koole Mariken werd in 2006 de eerste vrouwelijke directeur van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond. Daarvoor was ze hoofd Interne Zaken. In 1994 is zij begonnen op de afdeling wedstrijdsport. Al met al heeft ze zich 17 jaar met zeer veel enthousiasme ingezet voor de watersport in Nederland bij het verbond.
Â
Mariken nam als directeur onder andere het initiatief tot vergaande samenwerking met de Kanobond. Dit jaar zal dat resulteren in een fusie tussen de twee organisaties. Ook wist Mariken de organisatie in financieel en organisatorisch opzicht moeilijke tijden in rustiger vaarwater te krijgen.
Â
Kenmerkend voor Mariken is dat ze benadrukt dat ze dit alleen kon dankzij de inzet van de medewerkers en de vele vrijwilligers. Mariken: âDat heb ik als directeur altijd belangrijk gevonden, dat men oog heeft voor alle leden, de vele vrijwilligers en de collegaâs. Ik heb samen met hen met enorm veel plezier gewerkt aan het verbeteren en gezonder maken van de organisatie. Nu is het tijd dat iemand anders dit stokje overneemt. Ik ga mijn carrière een nieuwe wending geven buiten het Watersportverbond.â
Â
Het bestuur van het Watersportverbond is Mariken veel dank verschuldigd voor haar onvoorwaardelijke inzet voor het Watersportverbond in roerige tijden en wenst Mariken veel succes toe in haar verdere carrière.