Woningcorporatie Ymere

Ymere ondertekent samenwerkingsovereenkomst in het kader van co-makership activiteiten

9-6-2011

Woningcorporatie Ymere heeft vandaag tijdens de Provada in Amsterdam de formele Samenwerkingsovereenkomst ondertekend met haar co-maker partners ERA Contour, Dura Vermeer en Thunnissen.

De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar en betreft een projectongebonden samenwerking. Stefan Schuwer, lid Raad van Bestuur, bekrachtigde namens Ymere de overeenkomst. Op dit moment zijn door Ymere zes projecten geselecteerd die binnen deze overeenkomst de komende jaren worden ontwikkeld en dat aantal zal snel groter worden.

De overeenkomst is een raamovereenkomst waarbij de belangrijkste elementen worden vastgelegd met als belangrijkste uitgangspunten transparantie en vertrouwen. In plaats van ieder project apart aan te besteden wordt gekozen voor een langdurige samenwerking met een select aantal partijen op basis van wederzijds vertrouwen.

We zijn voornemens om in de nabije toekomst een derde van onze ontwikkelactivititeiten in co-makership te realiseren. Dit betekent een radicaal andere wijze van werken met partners. Wij geloven dat deze aanpak leidt tot vlottere, goedkopere en betere voorbereiding en bouw van nieuwe woningen. Met een zeer hoge klanttevredenheid tot gevolg. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking met ERA Contour, Dura Vermeer en Thunnissen, aldus Stefan Schuwer, Lid Raad van Bestuur Ymere.

Ymere heeft zes projecten geselecteerd die in co-makership met de betreffende partners worden ontwikkeld. Een hiervan is al in uitvoering, Jansonius in Hoofddorp, en twee zullen naar verwachting na de zomer starten. De komende tijd zullen nog meerdere projecten worden toegevoegd. Naast de samenwerking in co-makership, werkt Ymere ook intensief en innovatief samen met deze partners op andere projecten zoals onder meer Almere Hout Noord en Een Blok Stad in Amsterdam.

Ymere werkt in co-makership met partners en bewoners aan gezamenlijke opgaven. Ga voor meer informatie over Ymeres co-makership activiteiten naar www.co-makershipymere.nl.