UMC St Radboud


Stichting Alpe d`Huzes honoreert oncologisch onderzoek 09-06-2011

UMC St Radboud-onderzoeker ontvangt eerste Bas Mulder Award

UMC St Radboud-onderzoeker Wieger Norde ontving gisteren de eerste Bas Mulder Award, inclusief een prijs van 500.000 euro, uit handen van Stichting Alpe d'HuZes. Met dit bedrag zet Norde zijn onderzoek voort naar nieuwe methoden om het immuunsysteem te activeren tegen leukemiecellen

De Bas Mulder Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt door Stichting Alpe d`Huzes. De Stichting stimuleert met deze award veelbelovende jonge onderzoekers die werken aan baanbrekend oncologisch onderzoek. Begin van het jaar leverden zeventien jonge onderzoekers een voorstel in. Gisteren werden Wieger Norde en twee andere jonge wetenschappers gehonoreerd met de Award. Wieger Norde werkt als onderzoeker bij het Laboratorium Hematologie van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde van het UMC St Radboud.

Bas Mulder

Bas Mulder overleed vorig jaar op 24-jarige leeftijd aan kanker. Vanwege de jonge leeftijd van Bas en zijn positieve levensinstelling wil de Stichting Alpe d'HuZes wetenschappers onder 35 jaar inspireren. De awards werden tijdens een emotionele bijeenkomst in het Palais de Sport op de Alpe d'Huez uitgereikt door Harry Mulder, de vader van Bas. Er werd tevens bekendgemaakt dat een bocht op de Alpe d'Huez is vernoemd naar Bas Mulder.